EDITORIALE

NELU FILIP: MESAJUL OFENSATOR AL CRĂCIUNULUI

hd-nativity-sceneSe încearcă tot mai mult în ultima vreme crearea de diversiuni care să ne ia ochii de la cel ce este miezul sărbătorii, de la Isus Cristos, care s-a născut în ieslea Betleemului. Sigur că toate aceste diversiuni caută să se acopere cu o bună justificare spre a induce în eroare pe cei mai mulți dintre noi.

Uneori corectitudinea politică este invocată atunci când se acoperă semnificația reală a sărbătorii, alteori distracțiile, alteori interesele economice… Realitatea este că sărbătoarea nașterii Mânuitorului ofensează lumea contemporană prin mesajul ei, deoarece adevărul în sine ofensează pe cei ce nu vor să trăiască în adevăr.

Mesajul Crăciunului este un mesaj ofensator pentru moralitatea contemporană. A vorbi astăzi despre doi tineri logodiți, Iosif și Maria, care nu s-au întinat ci și-au păstrat curăția esteo mare ofensă sau cei ce ascultă ar crede că este o nebunie. A predica astăzi adevărul Scripturii despre oameni iubiți de Dumnezeu, care trăiau în sfințenie, păstrându-se curați, deranjează pe foarte mulți. Însă Cristos Domnul, a venit tocmai ca să ne ajute să înțelegem că voia lui Dumnezeu pentru oameni este sfințenia.

Mesajul Crăciunului este ofensator și pentru știința contemporană. Nașterea din fecioară, neînțeleasă de oameni, face ca mesajul aceastei sărbătoari să fie tratat cu dispreț. Din cauza mândriei noastre, ne place să acceptăm numai ceea ce înțelegem. Credem că în creierul nostru poate încăpea toată înțelepciunea lui Dumnezeu, dar ne înșelăm amarnic, uitând că suntem atât de limitați. Dumnezeu în atotputenicia lui poate trece dincolo de ceea ce putem crede sau gândi noi.

De asemenea mesajul Crăciunului este ofensator și pentru psihologia contemporană. În timp ce aceasta face eforturi de a-l scoate pe om de sub responsabilitatea păcatului, căutând explicații din cele mai ciudate pentru răul din noi, mesajul predicat la Crăciun ne spune că Isus Cristos a venit ca să mântuiască pe poporul său de păcatele sale. Cu alte cuvinte la Crăciun ni se amintește că avem păcate din care ne poate scăpa numai Isus Cristos.

--

Mesajul Crăciunului ofensează opulența și luxul contemporan. Smerenia în care a venit pe pământ cea mai bogată persoană, stăpânul Universului, obligă la o analiză atentă pe toți cei ce sfidează prin trăirea în lux.

Mesajul Crăciunului ofensează și teologia unora, cărora li se pare că Dumnezeu este undeva în ceruri, ocupat cu problemele mari ale Creației, neavând timp să se implice în problemele de zi cu zi ale omului. Însă când se pregătea să vină în lume, mesajul cu care a fost anunțată venirea lui Cristos, amintea că numele lui va fi Emanuel, adică Dumnezeu este cu noi. Un Dumnezeu prezent între oameni, unul care participă la trăirea lor de fiecare zi și care se implică în problemele cotidiene ale celor ce îl cheamă în ajutor.

Și în acest an mesajul sărbătorii noastre va fi bine primit de unii, dar alții vor fi ofensați auzindu-l. Indiferent cum vor primi oamenii acest mesaj, este datoria noastră să îl proclamăm, deoarece acest mesaj este singura ofertă aducătoare de bine pentru viața de aici și pentru veșnicie. CRISTOS S-A NĂSCUT spre a aduce mântuire tuturor oamenilor.

--

Articol scris de Pastorul NELU FILIP pentru CrestinTotal.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d