ANUNTURI

Tanarul penticostal ”Geniul informaticii” Rares Buhai va lucra pentru Facebook. Zilele trecute a primit diploma de Cetățean de onoare al Bistriței

rares-Buhai-bunaInca un penticostal intre cetatenii de onoare ai orasului Bistrita. Care devine cel mai tanar cetatean de onoare al orasului. Tanarul penticostal ”Geniul informaticii” Rares Buhai va lucra pentru Facebook.

Rareş Buhai, student în anul I la Massachusetts Institute of Technology (SUA), a experimentat încă din primul semestru cercetarea științifică, practică și interdisciplinară, lucrând alături de un doctorand la punerea în mişcare a roboţilor cu ajutorul algoritmilor.

Reporter: Cum e la MIT, cum ai fost primit acolo?

Rareş Buhai: Bine, la început a fost o perioadă pentru studenţi internaţionali în care m-am acomodat, dar în general se comportă foarte bine şi îi primesc cu braţele deschise şi pe cei din afară. Mai sunt şi alţi studenţi cu rezultate bune, nu sunt toţi olimpici, dar, da, când auzeau de rezultatele mele erau impresionaţi. La universitate e foarte bine. Am avut ocazia să fac acolo lucruri pe care nici nu mi-aş fi imaginat că le voi face. Cursurile sunt excepţionale, cu profesori care sunt, poate, cei mai buni din lume pe domeniile lor.

E ceea ce te aşteptai sau mai mult?

E mai mult decât mă aşteptam.

Colegii cum sunt, campusul?

Atmosfera e foarte frumoasă. Colegii mei sunt olimpici la tot felul de discipline, au făcut cercetare pe anumite domenii în timpul liceului, pe etaj cu mine stă un campion naţional la yoyo . Toţi studenţii sunt extraordinari. Tot timpul ai discuţii inteligente cu ei despre lucruri interesante. E un mediu foarte frumos. Am avut ocazia încă din primul semestru să mă implic într-un proiect de cercetare. Totul este foarte, foarte bine. Sunt asistent de laborator şi lucrez pe algoritm pentru deplasarea roboţilor pe partea de inteligenţă artificială. A fost foarte interesant şi voi continua proiectul şi după ce mă întorc din vacanţă.

Asta înseamnă că ai trecut de la partea teoretică la cea practică.

Da, aşa este. Îmi place foarte mult, am câştigat foarte multă experienţă, am lucrat foarte mult cu un student care îşi face acum doctoratul şi m-a învăţat foarte multe lucruri. A fost o experienţă foarte utilă.

Mai ai şi alte provocări profesionale? 

Da, la vară o să fac un internship la Facebook în Menlo Park la Headquarters. Sunt foarte curios cum va fi să lucrez într-o companie de talia aceasta. Voi lucra full time ca software engineer timp de trei luni. Ca să fiu acceptat, a trebuit să aplic. Am avut nişte interviuri care au constat din genul de probleme pe care le-am întâlnit la olimpiadă, deci nu a fost o problemă pentru mine, iar apoi am primit o ofertă.

Asta înseamnă că vei fi şi plătit de Facebook?

Da, la salarii foarte bune. În general îţi poţi alege un proiect pe care vrei să lucrezi. Acum, eu fiind student, nu îmi vor da libertatea să fac numai ce vreau eu, îmi vor stabili nişte task-uri, dar, din câte am înţeles, voi avea şi libertatea de a alege ce vreau să fac. Toţi cu care am vorbit mi-au spus că e o experienţă extraordinară.

Acasă cât timp stai, ce faci?

Stau timp de două săptămâni. Mă întorc pe 5 ianuarie 2016. Voi petrece cel mai mult din timp cu familia şi cu prietenii. Mi-a fost dor de casă. Din fericire, am putut vorbi aproape zilnic cu părinţii mei pe Skype.

sursa: http://www.timponline.ro

”Geniul informaticii” a primit diploma de Cetățean de onoare al Bistriței. Profesorul său, premiul de excelență

FOTO) Primarul Ovidiu Crețu i-a înmânat lui Rareș Buhai, în cadrul Galei premiilor municipiului Bistrița 2015, diploma de Cetățean de onoare.

”Rareș Buhai este cel mai strălucit produs al școlii bistrițene de 600 de ani de când aici există școală, pentru că Gimnaziul Evanghelic a fost înființat acum 630 de ani și de atunci până acum nu am avut niciun elev de talia lui Rareș Buhai. Sunt onorat că sunt primarul îi care conferă diploma oferită de municipiul Bistrița. Este cel mai tânăr cetățean de onoare al municipiului Bistrița. Performanțele sale se compară cu cele ale Gabrielei Szabo, și ea cetățean de onoare. Ceea ce a realizat Rareș în anii de liceu este un lucru care este în afara oricăror norme. Performanțele lui strălucesc pe constelația mondială a științei”, a menționat primarul Ovidiu Crețu.

”Vă mulțumesc pentru această distincție și sunt onorat să fiu de astăzi în mod oficial un reprezentant al Bistriței. Mă bucur că am reușit să reprezint cu succes orașul și țara la competiții de informatică la care am participat și voi încerca și în continuare să adaug cât mai mult la motivele pentru care mi-a fosta cordată această distincție. Îmi doresc ca prin pregătirea și munca mea să pot aduce un plus la binele nostru, al tuturor, inclusiv al bistrițenilor”, a spus Rareș Buhai.

sursa: http://www.timponline.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: