CAZURI UMANITARE

Drama unei familii și neputința acestui tată. Traieste Craciunul Altfel

11054609800nlPreiau un apel telefonic. De la capătul celălalt, o voce nesigură mă întâmpină politicos:

— Bună ziua! Mă numesc Bogdan Florin. Sunt căsătorit, locuiesc în satul Cuceu, județul Sălaj, și am 6 copii …

Nu îl întrerup, ci îl ascult liniștită să-i aflu povestea. Cuvintele se leagă unele de altele și încet, încet, ajung să înțeleg de unde vine îngrijorarea și emoția pe care i le simt în glas când îmi spune despre copiii lui.

— Cum să vă spun … doi dintre copii sunt grav bolnavi. Unul dintre ei, Emanuel, nu vorbește. A fost diagnosticat cu epilepsie. Face convulsii destul de des și este foarte agitat pentru că nu poate vorbi.

Tace câteva clipe. Îmi dau seama cât de greu îi este să-mi povestească despre Emanuel și îngaim un îmi pare foarte rău, cât să îi dau puțin curaj să continue. Îmi mulțumește, dar parcă nu are putere să continue conversația. Nu mi-a zis încă nimic despre celălalt copil bolnav, așa că îndrăznesc să-l întreb:

--

— Ați putea să îmi spuneți ce probleme de sănătate are celălalt copil?

Răspunsul cade scurt și la fel de dureros:

— Elisabetei îi fug amândoi ochii. Nu vede … , și vocea i se stinse din nou.

--

Aveam să aflu mai târziu că diagnosticul era de fapt retinopatie pigmentară și nistagmus congenital, simptomele putând fi controlate doar prin operație … O intervenție mult prea costisitoare pentru posibilitățile familiei lor. Abia dacă le ajung banii de medicamente, iar de multe ori e greu și să le pună pe masă mâncarea cea de toate zilele. Cu hainele și cu încălțămintea pentru cei 6 copiii se descurcă la fel de greu.

… Convorbirea telefonică a durat câteva minute bune, timp în care am cunoscut toate personajele din povestea familiei Bogdan și dificultățile cu care se confruntă.

Mi-a rămas în minte drama acestei familii și neputința acestui tată frământat de nevoile pe care nu le poate acoperi din puținii bani pe care îi câștigă muncind cu ziua prin curțile vecinilor. A încercat să-și găsească un loc de muncă stabil, unde să primească un salariu cu care să-și poată întreține familia. Singurele venituri stabile sunt o îndemnizație lunară de însoțitor și alocațiile copiilor … Sorina (12 ani) , Ciprian (10 ani), Emanuel (7 ani), Elisabeta (5 ani), Andreea (4 ani) și Beniamin (1 an).

Familia Bogdan Florin și Mariana și-ar dori ca povestea lor să aibă un final fericit, măcar de Crăciun … De aceea ne-au trimis o fotografie în care, în pofida greutăților, ne arată că și ei știu să zâmbească!

Oare cât de largi le-ar fi zâmbetele când vor afla că anul acesta vor trăi Crăciunul altfel?!

Împreună e mai simplu să le schimbăm povestea! Alege să joci și tu un rol magic într-o poveste de Crăciun adevărată! Prinde firul poveștii …

… Scrie-ne AICI !

… Alege un CARD CU SUFLET !

… Donează BUCURIE !


+40264417401
www.speranta.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d