Stiri

UNESCO declară locuri biblice evreiești ca fiind islamice

mmmO organizatie a ONU a declarat doua locuri biblice evreiesti ca fiind islamice. De asemenea, a acuzat Israelul de agresiuni impotriva palestinienilor. Israelul spune ca UNESCO ii ajuta pe palestinieni sa rescrie istoria biblica si sa transforme conflictul israeliano-palestinian intr-o confruntare religioasa.

UNESCO a devenit un instrument in mainile arabilor si a palestinienilor, a afirmat Emmanuel Nahshon.

Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura a aprobat rezolutia, spunand ca Mormintele Patriarhilor, din Hebron, si Mormantul Rahelei, din Betleem, fac parte din Palestina. Le-a declarat pe amandoua ca fiind moschei.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Israelului Emmanuel Nahshon a spus pentru Stirile CBN ca aceasta declaratie ii ajuta pe palestinieni sa-si promoveze raportul politic:

Este o incercare a palestinienilor si a arabilor de a schimba istoria, de a-i face pe oameni sa creada ca locurile sfinte pentru iudaism, care apartin iudaismului de mii de ani, sunt locuri sfinte ale palestinienilor.

Dovezile istorice indica faptul ca stramosii biblici, Avraam, Isaac si Iacov, au fost ingropati in Mormintele Patriarhilor, impreuna cu sotiile lor. Mormantul Rahelei se crede a fi locul de ingropare a matriarhei biblice Rahela, sotia preferata a lui Iacov. Rezolutia era gata sa includa si Zidul Plangerii ca facand parte din complexul moscheei al-Aqsa, dupa cum sperau palestinienii. Acestia ar fi redenumit piata Al-Burak, dupa calul inaripat al lui Mohamed.

Chiar si o organizatie precum UNESCO, care a devenit o marioneta in mainile palestinienilor, este limitata. Fara urma de indoiala ca vor incerca din nou, a afirmat Emmanuel Nahshon.

Rezolutia a mai acuzat Israelul de agresiuni pe Muntele Templului, desi palestinienii au atacat in repetate randuri politisti si vizitatori pe Muntele Templului, cel mai sfant loc al iudaismului.

Recentul val de atacuri teroriste este o reactie la ceea ce ei cred ca ar fi incercari ale israelienilor de a schimba statu-quoul. Israelul neaga aceste schimbari.

Aceasta initiativa a palestinienilor are legatura cu ceea ce experimentam aici: violente si instigari din partea palestinienilor, precum si incercari de a transforma un conflict intr-o confruntare religioasa, a afirmat Emmanuel Nahshon.

Cu cateva zile in urma, palestinienii au incendiat mormantul patriarhului biblic Iosif.

Presedintele Autoritatii Palestiniene Mahmud Abbas a condamnat acest lucru, dar Nahshon spune ca este un semn a ceea ce s-ar intampla daca palestinienii ar fi la conducere:

Incendierea mormantului lui Iosif demonstreaza foarte clar care ar fi soarta locurilor sfinte evreiesti daca acestea ar fi sub controlul palestinian.

Dr. Cornelius Bekker, de la Universitatea Regent, a spus ca ar trebui sa le pese crestinilor de ce se intampla fiindca e vorba si de istoria lor:

Istoria Israelului are legatura cu alegerea lui Dumnezeu. Dumnezeu i-a ales pe Avraam, pe Isaac, pe Iacov si pe Iosif, al carui mormant a fost incendiat. Simtim o inrudire cu Israelul fiindca e vorba de alegerea lui Dumnezeu si de istoria noastra. Isus a fost evreu! Pavel a fost evreu! Toti cei din Biserica Primara erau evrei!

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 100 – octombrie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: