EDITORIALE

Doamne, unde Te duci?

semn-de-intrebareLa un moment dat, spre sfârșitul lucrării sale pe pământ, Mântuitorul îi ia pe ucenici să îi sfătuiască și să îi încurajeze. Una din preocupările Sale era să îi învețe să se iubească ca frații, pentru că El, Cel care îi unea și motiva, avea să plece. În tot acest cadru, al sfătuirii în vederea despărțirii, Petru vine cu o întrebare delicată, dar care ne apare și nouă de multe ori: Doamne, unde Te duci? Această întrebare e destul de comună, pentru că, după câteva versete, Scriptura ne relatează că și Toma o adresează: Doamne, nu știm unde te duci; cum putem să știm calea într-acolo?

Noi, care avem întreg tabloul zugrăvit în Scriptură, știm unde a mers Mântuitorul și nu despre asta vreau să scriu, ci despre momentele în care suntem tentați să credem că „s-a dus” sau că suntem singuri. Vreau să surprind momentele acelea de deznădejde, când întrebăm disperați „Unde ești Doamne? De ce îngădui asta?”

Multe momente de însingurare trăim în viață. Multe momente în care am vrea ca Dumnezeu să ne scape, să intervină să ne ușureze presiunea sau povara. Momente de mare încărcătură spirituală , psihică sau fizică și mai rău de atât este că ele pot fi combinate. În unele din ele, îndrăznesc că în cele mai multe, e vorba de vina noastră, de greșelile noastre dar și atunci am vrea ca Dumnezeu să ne scape de consecințele dureroase și am vrea ca El să facă ceva, pentru că noi nu mai putem face nimic. Și… nu face. Nu face pentru că, deși ne iartă, nu ne va scuti de consecințele păcatelor noastre pământești. Degeaba îl rog pe Dumnezeu să îl facă pe fratele meu să mă iubească, dacă eu l-am insultat. E irealist.

Dar există și situații care nu vin neapărat din greșelile noastre. Ele sunt încercări ale credinței, conjuncturi nefavorabile sau atacuri din partea cuiva. Atunci ne simțim îndreptățiți să credem că Dumnezeu e obligat să intervină. Totuși, nu în toate El vine să rezolve sau nu atunci când vrem noi. Nu că nu le știe sau nu le are în control, ci pur și simplu nu ne oferă acea ușurare pe care o căutăm. Atunci suntem iar tentați să întrebăm: Unde Te-ai dus Doamne?

de . Citeste tot articolul click aici

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: