EDITORIALE

Pocăiții și ispita citirii în stele

bogatUna din cele mai vechi îndeletniciri umane este citirea în stele. Oameni din toate timpurile, au căutat să coreleze ceea ce se petrece pe cerul nopții, cu evenimentele viitoare. Astfel aceste activități pot fi de la simple bănuieli „țărănești”, până la adevărate fenomene, cu implicații financiare imense, dar mai ales cu implicații spirituale incomensurabile.

Nici creștinătatea în istoria ei, nu a fost străină de astfel de activități. Dumnezeu avertizează clar poporul Său că urăște aceste lucruri și totuși chiar Saul, unsul Său apelează la o astfel de persoană. Mai mult se specifică prin Împărați, că poporul s-a dedat la ghicire și vrăjitorii „de aceea Domnul S-a mâniat foarte tare împotriva lui Israel, şi i-a îndepărtat de la Faţa Lui.”

Astăzi, cea mai comună formă de ghicire este horoscopul. Multă lume îl ascultă dimineața la cafea sau îl citește undeva în presă, ca să știe ce să facă și ce să nu facă. E deja o practică pe care oamenii o consideră normală, s-au obișnuit cu ea, e parte din viața lor, deși Scriptura ne spune clar că această practică îl mânie pe Dumnezeu. Mai mult, vrăjitoria și cititul în stele, a devenit o practică obișnuită pentru unii lideri religioși. Unii preoți sau călugări leagă și dezleagă. Merg oamenii la ei și apelează pentru a rezolva pe această cale unele aspecte neplăcute din viață.

Acum pocăiții vor spune „ț,ț,ț,ț păi vezi, au deraiat rău de tot”, însă nici noi nu suntem departe. Ghicirea și cititul în stele, prind din ce în ce mai tare si în bisericile neoprotestante. Nu, nu mă refer la horoscop, pe care unii credincioși îl ascultă, și nu fac bine. Mă refer la ceva mult mai grav. Sunt două practici păgâne în creștinism și mulți le îmbrățișează fără ezitare. Voi încerca să scriu scurt despre fiecare din ele.

Ghicirea. Ei bine, nu, nu merg pocăiții la ghicitor dar merg la prooroc. A devenit așa de răspândită practica, încât e clar ghicire, nu proorocie. De ce? Pentru că mulți din aşa-zişii prooroci o dau la ghici, că doar numele le merge. Pentru că unii chiar au duhuri de ghicire și pentru că fenomenul în sine e prost înțeles. Oamenii merg la prooroc ca să găsească varianta cea mai ușoară, cea mai câștigătoare, cea mai nedureroasă.

de . Citeste tot articolul click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: