Articole

Criza civilizației, nu a imigratiei

Pre%C8%99edintele+UE+vrea+ca+statele+Uniunii+s%C4%83+primeasc%C4%83+100.000+de+refugia%C5%A3i_487500Recentele evenimente cu imigrația oamenilor din Siria, a întors pe dos toată Europa și încă „o țin” în ceață sau fum, prin care europenii nu mai reușesc să vadă linia orizontului. Doar o bănuiesc și se ceartă. Noi oamenii suntem tare confuzi și buimaci din lipsa de informație și reacție oficială. Mai mult, puținele reacții oficiale sunt opozante unele altora și sunt așa de diferite, încât se mărește confuzia.

Ce mă doare cel mai mult este manipularea la care suntem supuși. Da, veți zice că sunt conspiraționist, îmi asum riscul, totuși am convingerea că totul este un scenariu bine gândit, pentru a obține anumite rezultate. Nu pot crede varianta că ISIS e mai tare decât NATO, nici varianta că nu există leac de cojocul lor. Nu pot crede că nimeni nu poate opri imigrația masivă chiar de la sursă. Nu pot crede că „statele civilizare” sunt luate prin surprindere de imigrație acum și că nu au prevăzut. Nu pot concepe că serviciile de informații, nu au știut și nu au estimat impactul acestor situații, atâta vreme cât nu au emoții în a previziona cu ani înainte evenimentele, mai ales mișcările sociale posibile. Oricine a făcut puțină psihologie știe că astfel de estimări, nu sunt greu de calculat, dacă ai informația necesară.

Un alt detaliu deranjant este că, ni se spune ce este „corect” să gândim și ce nu e „corect”. Ce este permis și ce nu. Această „corectitudine” este una care ne ia libertatea. Ceea ce ani de zile, secole și milenii s-a întâmplat, ni se cere să schimbăm în numele omeniei. Ni se cere să ignorăm dovezile și să credem în el, în sistem, că știe ce face și mai mult, să îi acordăm toată susținerea noastră. Ni se cere să credem că ei, oamenii aceștia, vor veni, și ce nu s-a reușit în milenii, noi trebuie să credem că se va face în câțiva ani. Ni se cere să credem că oameni născuți cu mentalitatea conflictului și educați în această mentalitate, odată ajunși în Europa „se vor pocăi deodată” la vederea măreței civilizații. Ni se cere nouă să ne schimbăm mentalitatea în fața lor, pentru că ei nu și-o schimbă.

Este supărător că avem voie să gândim și mai ales să exprimăm ceea ce gândim din ce în ce mai puțin. Dacă ai o părere critică sau un punct de vedere diferit e considerat xenofobie, extremism, islamofobie și necivilizație. Ni se scot ochii cu imagini la emoție, cu tați cu copiii în brațe și ni se cere indulgență totală. Dar nu ni se spun multe lucruri și unele din ele le deduc doar. Iată ce cred că nu ni se spune:

 • Nu ni se spune că aproximativ 80% din ei și-au abandonat soțiile și copiii acolo în război și au venit doar ei.
 • Nu ni se spune că între acești imigranți e o cotă mare de extremiști ale căror acțiuni deja sunt vizibile.
 • Nu ni se spune că ei consideră femeile inferioare, obiecte care pot fi vândute sau violate dacă nu se comportă cum poruncesc ei.
 • Nu ni se spune că, din cauza culturii lor și a modului de vedere a feminității, aici le va crește „tensiunea” și vor trăi frustrați, cu „fleica la bot”, dar pe care nu au voie să o atingă și în felul acesta vor deveni furioși chiar dacă acum nu sunt.
 • Nu ni se spune că plecarea lor de acolo, a fost cauzată de lăcomia noastră a „civilizaților” după resurse.
 • Nu ni se spune că Turcia a solicitat de multe ori ajutor pentru refugiații de la ei, vreo 4 milioane, cu amenințarea că le vor da drumul din cauza lipsei resurselor și au făcut așa pentru că nu a reacționat Europa.
 • Nu ni se spune că ciocnirea culturală e imens mai mare, decât cea socială și că cele două culturi nu pot coexista.
 • Nu ni se spune că, va fi nevoie, dintr-o dată, de sporirea măsurilor de securitate, de un control mai serios al populației, de o cenzură mai mare, așa, „ca să prevină faptele ilegale si actele de terorism”.
 • Nu ni se spune că nu mai avem voie să gândim liber, ci doar ce ni se permite.
 • Nu ni se spune ce planuri sunt. Suntem consideraţi prea inferiori și înapoiați pentru a ni se comunica o astfel de informație.
 • Nu ni se spune că ISIS a „promis” islamizarea Europei și că aceasta începe să aibă loc.
 • Nu ni se spune ce decizii se iau. Ele doar se impun și trebuie să le acceptăm.
 • Nu ni se spune că suntem controlați, verificați și urmăriți mereu, bineînțeles „spre binele și liniștea noastră” și că acest control va spori mult în perioada ce vine, ca o pregătire pentru un control global.
 • Nu ni se spune că actualele păreri contradictorii ale liderilor europeni, au dar un „boost” puternic pentru federalizarea Europei, adică se consideră că nu ar trebuie să existe păreri așa de diferite și că e necesar ca Europa să devină un fel de țară, astfel încât decizii de acest gen să se ia mai repede și mai fără emoții.

de . Citeste tot articolul click aici

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: