ULTIMELE STIRI

Prinde momentul

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

fugiUnul din sloganurile folosite foarte mult în reclamele de astăzi este îndemnul de a acționa imediat, pentru a prinde oferta pe care o au cei ce fac reclamă. Pentru asta, pentru a te convinge să acționezi repede ei folosesc diferite instrumente psihologice în crearea reclamei. Folosesc doar anumite cuvinte, doar anumite culori, doar anumite scenarii, foarte bine calculate și studiate. Au la dispoziție 10 sau 20 de secunde de reclamă și trebuie să de convingă repede. Pentru ei importanța momentului e mai mare decât pentru tine, așa de bine trebuiesc calculate acele spoturi.


Ei bine, în viață avem momente care trebuiesc „prinse”. Dacă ar fi după mine, mi-aș dori să prind momentele de fericire, liniște, pace, bunăstare, împlinire, extaz și să le fac prizoniere. Să le prind pentru totdeauna. Totuși, mă gândesc acum mai degrabă la a acționa la timp nu la a rămâne în extaz pentru toată viața. Nu am reușit să blochez un moment de fericire pentru o lună de zile, dar cred că aș fi tot nefericit, pentru că tocmai asta e fericirea, să ajungi la acel moment greu de atins. Dacă ar rămâne pentru totdeuna, ar interveni plictiseala și normalizarea.

Să acţionez la timpul potrivit e o mare provocare pentru mine. Uneori am fost pus în fața unor alegeri care trebuiau făcute urgent și m-am panicat, m-am agitat și nu am fost în stare să iau decizia cea mai corectă. De regulă am nevoie de timp pentru a decide corect (și nici așa nu iau întotdeauna deciziile cele mai bune). Abilitatea de a acționa corect sub presiunea momentului, necesită mult antrenament și stăpânire de sine.

Viața de credință, sau trăirea în ascultare de Dumnezeu necesită de multe ori acționarea rapidă și precisă. Unele din acțiuni rapide sunt ușor de luat, dacă vrem și dacă cunoaștem Cuvântul. Pentru unele situații avem exemple Biblice și porunci clare. De exemplu, este momentul în care eu ca tânăr, stau în prezența unei femei care mă seduce. Bazat pe experiența lui David, pe cuvintele lui Solomon din cartea proverbelor și pe cuvântul lui Pavel în Noul Testament, știu că e momentul să fug de acolo, să ies urgent din acea situație. Trebuie să sesizez momentul și să „mă sustrag” din starea de „asediu” la care nu prea am cum să rezist oricât de sfânt m-aș crede. Acolo, în acel scenariu, dacă știu Cuvântul trebuie să acționez pe moment, rapid și precis.

by . Citeste tot articolul click aici

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28027 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: