StiriSTIRI VIDEO

Evenimentul care a adunat 60 000 de persoane in Central Park

Este nevoie de mai multe zile de muncă și de sute de oameni pentru a pregăti Central Park de ”sărbătoare”: cea mai recentă campanie de evanghelizare organizată de echipa lui Luis Palau. Am stat de vorbă cu Palau după ce a pus la punct ultimele pregătiri.
alfa omegaa”Este cel mai mare spațiu pe care l-am avut până acum. Poate am avut spații la fel de mari în Buenos Aires și Argentina. Este foarte mare. Orizontul este impresionant”, spunea Luis Palau, evanghelist.
Evanghelistul în vârstă de 80 de ani a vorbit în fața a peste 30 de milioane de oameni în 75 de țări. A fost nevoie de mult timp și de multă muncă pentru a aduce Vestea Bună în New York, poreclit ”marele măr”. Echipa lui Luis Palau a colaborat în urmă cu trei ani cu conducerea orașului și cu peste 1700 biserici pentru a crea asociația City Serve. Aceștia s-au apucat de treabă și au restaurat cele mai sărace cartiere ale orașului.
”Mulți pastori mi-au spus că în mod inconștient începem să uităm că datoria Bisericii este acea de a evangheliza, de a ne închina lui Dumnezeu, de a ne iubi și de a ne sluji unii pe alții”, mărturisea Luis Palau, evanghelist.
În New York locuiesc peste 8 milioane de oameni care vorbesc peste 200 de limbi. Este locul perfect pentru o recoltă bogată. Totuși, este nevoie de bani pentru a ajunge la ei. Costurile campaniei de evanghelizare s-au ridicat la peste 10 milioane de dolari.
”Când vezi toți acei oameni, îți dai seama că nu e ceva de apucat. Pentru a răspândi Evanghelia într-un oraș atât de mare ai nevoie de mult mai mult. Am fi putut folosi și am fi putut face mai mult”, spunea Luis Palau, evanghelist.
Restricțiile orașului limitează numărul de persoane la 60 000 când vine vorba de festivaluri și de concerte în Central Park. Chiar dacă acest eveniment este gratuit, toată lumea trebuie să aibă bilet. Biletele au fost epuizate în urmă cu câteva zile. Pentru Palau, acest aspect este frustrant.

”60 000 este numărul maxim permis în această zonă a parcului. Trebuie să acceptăm asta. Dacă ne-ar fi permis să ne desfășurăm în întreg parcul, cred că s-ar fi ajuns la 250 000 de persoane sau chiar la 500 000 de persoane”, spunea Luis Palau, evanghelist.
Indiferent de numărul de persoane, Palau se roagă ca tot mai mulți oameni să-și deschidă inima și să-L primească pe Isus.
”În anii care vin, așa cum am văzut peste tot în lume, ne așteptăm să vedem tot mai mulți slujitori, lideri, care cândva s-au convertit ca adulți sau ca și copii la una dintre aceste evanghelizări și care lucrează pentru Dumnezeu”, mărturisea Luis Palau, evanghelist.
Acestea sunt cuvinte rostite din inima unui om care a fost inspirat de Billy Graham cu mulți ani în urmă.
Stire difuzata in Mapamond crestin 576 -august 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: