StiriSTIRI MISIONARE

Marturia fiului unui nazist infam

mqdefaultWerner Oder a trăit în umbra Holocaustului. Tatăl lui a antrenat soldați SS ca să omoare evrei. Printr-o transformare uimitoare, Oder a ajuns să iubească poporul evreu.
Werner Oder a fost rugat să spună câteva cuvinte despre mediul din care a provenit:
“Familia mea era catolică, iar când Hitler a ajuns la putere, cu toate minciunile și promisiunile deșarte, ei s-au alăturat forțelor lui. Tatăl meu s-a alăturat organizației paramilitare SS, o unitate de elită pe atunci, și a fost antrenat ca specialist să antreneze alți soldați în teribila artă de ucidere a evreilor.”
Werner Oder a fost întrebat cum a fost când și-ai întâlnit tatăl:
“Când a venit acasă, nu era foarte înalt, dar părea că o umbră mare neagră a intrat în casa noastră, care nu m-a părăsit mulți ani. Acele duhuri demonice ce erau active în tatăl meu s-au mutat în acest copil micuț, lipsit de apărare și neprotejat de Dumnezeu. Am crescut fără a avea control asupra acestor lucruri, în viața și sufletul meu se dezlănțuiau forțe pe care nu le puteam controla.”
Werner Oder a fost întrebat cum L-a cunoscut pe Dumnezeu:
„Am strigat către Dumnezeul pe care nu Îl cunoșteam. Nu știam unde era. I-am spus lui Dumnezeu că nu vreau să mor, ci vreau să trăiesc. Dumnezeu mi-a răspuns și mi-a trimis ajutor. Mi-a trimis un evanghelist german care a venit la mine și mi-a spus că Dumnezeu mă iubește mult și L-a dat pe Isus ca să moară pentru mine, iar dacă cred în Isus, El îmi va ierta păcatul. M-am predat lui Isus și mi-am spus că dacă nu va merge, nu am nimic de pierdut, dar dacă va merge, merită să încerc.”
Werner Oder a fost întrebat ce s-a întâmplat în momentul în care a aflat că Isus e evreu:
„Am început să realizez că eu cred în Dumnezeul lui Israel, care și-a trimis Fiul, pe Ieșua, să devină Mesia, născut dintr-o evreică, a cărui nume era Maria. S-a întâmplat ceva uimitor în inima mea. Am descoperit o dragoste pentru poporul evreu. Nu e ceva ce am făcut eu, nu e din cauză că provin dintr-un mediu nazist, mă simt vinovat și încerc să fiu drăguț cu evreii.”
Werner Oder a mai fost întrebat cum reacționează acum evreii față de el:
„S-au schimbat. Cu toate că mă considerau dușmanul lor înainte, am devenit imediat prietenul lor cel mai bun.”
Werner Oder a fost întrebat dacă crede că Israelul vede o amenințare similară cu cea din 1930-1940:
“Nu, este mult mai mare. Amenințarea din 1930-1940 a fost doar din partea lumii vorbitoare de germană și influența ei, limitată în mare parte în Europa. Amenințarea cu care se confruntă acum Israelul este în toată lumea. Este o mare diferență: sunt mai mulți creștini care susțin Israelul și se roagă pentru el decât au fost vreodată în istoria lumii.”
Werner Oder a fost întrebat ce ar dori să împărtășească cu oamenii:
„E timpul ca creștinii să devină prieteni adevărați ai Israelului. E timpul să realizeze că trecutul a fost împotriva noastră, dar e timpul să creeze un viitor nou. Lăsăm trecutul în urmă, închidem ușa traumelor, fără ca să uităm ce s-a întâmplat și ne ridicăm și spunem: ”Suntem prieteni ai Israelului, susținem Israelul, vorbim pentru Israel și nu vom face ceea ce au făcut strămoșii noștri.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 83 – iulie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: