ANUNTURI

Durerea din inima copiilor luati in plasament

poza mascat”Până la vârsta de opt ani am fost luată de câteva ori în plasament. Mama mea m-a abandonat. A fost un moment când puteam să fiu adoptată, dar nu am vrut. Am sperat că mama va veni după mine, dar nu s-a întâmplat asta”, spunea o tânără.
Aceasta este povestea multor copii luați în plasament care ajung la vârsta majoratului. 40% dintre ei ajung să locuiască pe stradă până la vârsta de 24 de ani. Alții ajung în închisoare, sau ajung să fie implicați în traficul de persoane.
”Încerci să înțelegi ce este viața, dar nu ai o bază de la care să pornești. Nu poți să construiești o casă din nimic. Încerc să-mi dau seama cu ce să încep. Îmi este foarte greu să încep de undeva”, spunea un tânăr.
Un stat încearcă să găsească o casă pentru fiecare copil care are nevoie, de la bebeluși la cei care au ajuns la majorat.
”În Arkansas avem 587 de copii care așteaptă să fie adoptați”, spunea Christie Erwin.
”Pentru ca în Arkansas să nu mai existe copii care așteaptă să fie adoptați de o familie va fi nevoie ca toată lumea să se implice. Este evident. Noi, cei de la Immerse, nu putem să facem asta singuri. Nu am vrut să fim organizația non-profit care oferă o soluție pentru orice nevoie din zona plasamentului. I-am avut alături pe cei de la The Call, Project Zero. Am făcut câteva lucruri împreună. Am început să lucrăm împreună”, spunea Eric Gilmore, Immerse, Arkansas.
”Ne pasă de copiii aflați în plasament. Organizația The Call se ocupă de pregătirea și sprijinirea familiilor, de mobilizarea Bisericii. Organizația Project Zero se ocupă de plasarea copiilor în familiile potrivite. Cei de la Immerse se ocupă de copiii care nu și-au găsit o familie și trebuie să părăsească sistemul. Sunt trei preocupări diferite. Amenințarea comună: îngrijirea orfanilor”, spunea o doamnă.
În fiecare an, cele trei organizații se ocupă de Walk for the Waiting, un eveniment care strânge fonduri pentru programele de plasament și de adopție din Arkansas.
Anul acesta, peste 200 000 de mii de oameni au luat parte la eveniment. Aceștia au mers, au dăruit, au sponsorizat într-un anumit fel. 65 de biserici și-au trimis reprezentanții. S-au strâns peste 230 000 de dolari. Fiecare participant a văzut poze cu copiii care încă așteaptă să-și găsească o casă. Au fost prezentate și poveștile celor care și-au găsit o familie care să-i adopte.
”Am participat pentru fetița mea adoptată și pentru copiii care încă așteaptă să fie adoptați. De asemenea, am participat pentru tort, pentru minune și pentru mai mult tort. Am participat pentru că este frumoasă. Mă bucur mult că pot să o strâng în brațe. Indiferent ce vârstă voi avea, ea va rămâne mereu scumpa mea fetiță. Am participat pentru că vreau să o conduc la altar și să-i spun încă o dată că o iubesc”, mărturisea tatăl lui Robyn.
Fata lui, Robyn Cisar, a ajutat anul acesta la organizarea evenimentului:
”Dumnezeu m-a binecuvântat cu o astfel de mărturie și mi-a oferit șansa să le vorbesc și celorlalți copii adoptați, care trec printr-o experiență asemănătoare.”
Stire difuzata in Mapamond crestin 572 -iulie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: