ANUNTURI

Israelul a raspuns la cutremurul masiv din Nepal

MAPAMONT CRESTINOamenii din Nepal suferă în urma unuia dintre cele mai îngrozitoare cutremure
ce a avut loc în ultimii ani. Nepalul primește ajutor din toată lumea. Israelul a trimis peste 250 de salvatori și personal medical pentru a ajuta țara în cel mai îngrozitor cutremur ce a lovit țara în ultimii 80 de ani.
Echipa de căutare-salvare a Israelului includea câini antrenați să localizeze supraviețuitori aflați sub clădirile dărâmate. Spitalul militar de campanie israelian va putea trata cel puțin 200 de pacienți pe zi. Este echipat cu 95 de tone de provizii umanitare și medicale din Israel, împreună cu o echipă de 122 de doctori, asistenți și paramedici. Include, de asemenea, săli de urgențe și de operații și departamente de pediatrie și neonatologie. Statul evreu are una dintre cele mai de top echipe în caz de dezastre din lume.
Julie Stahl a fost întrebată cum explică reacția Israelului în fața calamităților naturale precum cea din Nepal:
Israelul este foarte generos. Ei sunt dispuși să dăruiască și au experiență în caz de dezastre din cauza războaielor de aici și a altor lucruri. Ei dăruiesc ceea ce au și putem vedea că au trimis cei mai mulți oameni, cei mai mulți medici și asistente decât orice altă țară.”
Este o statistică uimitoare. Israelul este una dintre cele mai mici națiuni din lume, dar cu toate acestea a trimis cel mai mare personal de salvare din lume. Asta face parte din ”Tikkun olam”, a vindeca lumea și a încerca să ajuți oamenii în nevoie?
”Face parte din spiritul evreiesc, din spiritul generos, din a ajuta oamenii de lângă tine și a face lucrurile mai bune. Asta e ceea ce face Israelul”, spunea Julie Stahl.
Au fost mulți israelieni în Nepal când s-a întâmplat asta, dar ei au răspuns prin ajutor și acum câțiva ani în Haiti, când abia era vreun israelian pe acolo.
”E adevărat. Israelul nu a trimis un spital militar de campanie în Nepal pentru a salva israelienii dispăruți acolo. Sunt oameni care au spus că au făcut asta pentru că erau israelieni acolo, dar nu e adevărat. Spitalele militare sunt încă acolo și mai lipsește doar un singur israelian”, spunea Julie Stahl.
Din punct de vedere politic, lucrurile se află într-o stare intermediară. Alegerile au avut loc acum câteva săptămâni și Benjamin Netanyahu încearcă să formeze o coaliție. Julie Stahl a explicat poziția de acum:
”El încearcă să formeze o coaliție. A câștigat un sfert din locurile din Knesset, ceea ce e minunat, dar nu e îndeajuns pentru a avea un guvern. Trebuie să atragă de partea sa mai multe partide și e pe cale să facă asta. Cred că toate partidele și-au făcut propriile cereri. Întrebarea e care partide pot fi convinse să i se alăture în guvernare.”
Julie Stahl a fost întrebată cum ar explica asta unei audiențe din Statele Unite:
”Atunci când se termină alegerile în Statele Unite, toată lumea răsuflă ușurată și își vede de treabă. Aici trebuie să-și formeze guvernul și încep negocierile, iar lucrurile se complică. Sunt două partide. Unul dintre ele, care probabil se va alătura guvernului, cere ca Netanyahu să facă o alegere strategică pentru a îndepărta guvernul Hamas de la putere în Fâșia Gaza. Un alt partid cere ca Netanyahu să promită că nu va amâna planurile de construcție din Cisiordania, Iudeea și Samaria. Apar și astfel de lucruri, nu doar cine va câștiga: Ministerul Sănătății sau Ministerul Afacerilor Interne ? Astfel de cereri sunt puse în discuție.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 75 – mai 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: