Reclame
ULTIMELE STIRI

Un Dumnezeu de neînțeles

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Multumim

$1.00

Atâta rău în lumeEvenimentele din ultimele două săptămâni, destul de dramatice pentru mine, m-au forțat spre unele meditări lăuntrice de nescris pe bloguri. Luptele pe care am fost nevoit să le duc, și care nu s-au terminat, m-au țintuit cu gândurile lipite de Dumnezeu și am tras câteva concluzii personale, dintre care și cea de mai sus.


Am auzit mulți oameni vorbind despre Dumnezeu, predicând despre Dumnezeu, dând impresia cunoașterii depline și totale a lui Dumnezeu și am trăit cu convingerea că sunt în urmă la capitolul ”înțelegerea lui Dumnezeu”. În aceste zile am ajuns la concluzia că Dumnezeu nu poate fi înțeles, dar că nici nu e nevoie de asta. Ca să Îl înțelegem, ar trebui să fie finit și ar trebui să fie conform percepțiilor noastre, ori El nu e așa.

Desigur că mi-ar plăcea să Îl înțeleg pe El, sau măcar deciziile Sale cu privire la viața mea. Ar fi plăcut dar… nu știu cât de util, cât de folositor. Îmi amintesc situația lui Iov în care, din punct de vedere omenesc totul era pe dos. Un om neprihănit, cel mai neprihănit din timpul său, este lovit fără milă și cu furie de duşmanul sufletelor, și Dumnezeu acceptă ”jocul” propus de el. Nici Iov, nici prietenii săi, nici vreun alt om din acea vreme, nu aveau cum să-L înțeleagă pe Dumnezeu în această situație. Nici măcar noi astăzi. Și totuși Iov are curajul să ceară lămuriri: „Îţi place să chinuieşti, să dispreţuieşti făptura mâinilor Tale, în timp ce faci să-Ţi strălucească bunăvoinţa peste sfatul celor răi ?”

Un timp am crezut că ”tupeul” lui Iov este impardonabil, azi nu mai cred asta. Azi cred că Iov a avut un curaj demn de apreciat și pentru care Dumnezeu, nu îl trăsnește, ci vine cu argumente. Hmmm… uneori preferam să mormăi în barbă, să ”comentez” îndepărtându-mă ca un adolescent răzvrătit. În realitate, cred că Dumnezeu va fi bucuros să ofere răspunsuri oamenilor care le caută dintr-o inimă curată și cu seriozitate, dar aceste răspunsuri nu pot aduce înțelegerea lui Dumnezeu, ci doar a situației cu pricina în cel mai bun caz.

Citeste tot articolul – www.filedinjurnal.ro/un-dumnezeu-de-neinteles/

Reclame

Sustine. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (23855 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: