ANUNTURI

Peste 2 000 de ani de istorie sunt gravati in zidurile unei cladiri din Ierusalim

Arheologul Amit Re’em a ajutat la descoperirea sitului palatului în anul 1999. El cunoaște istoria din spatele acestor ziduri, din vremea lui Irod până în 1940, când locul a fost invadat de britanici.
Până în prezent, aceste ziduri impresionante sunt singurele vestigii ale palatului lui Irod. Nu știm ce s-a întâmplat cu suprastructura, cu palatul în sine. Poate a fost distrus în timpul unei revolte mari, poate a fost distrus de către romani, poate a fost distrus de către cruciați sau de către otomani”, spunea Amit Re’em.
”Nu știm exact locul în care a fost judecat Isus, unde a fost interogat de către Ponțiu Pilat, dar știm că a avut loc undeva în palatul lui Irod”, spunea David Pillegi.
David Pillegi este pastor la ”Christ Church”, biserică situată la doar câțiva pași de acest loc.
”Știm că, după moartea lui Irod, palatul său a ajuns sub stăpânire romană. În fiecare an, de Paște, Ponțiu Pilat venea din Cezareea până în Ierusalim, pentru a asigura paza orașului în timpul sărbătorii pe care evreii o numeau sărbătoarea eliberării. Dacă se producea agitație în Ierusalim, de obicei se întâmpla în timpul sărbătorii de Paște”, a afirmat David Pillegi.
Pillegi spunea că, într-un fel, Turnul lui David cuprinde întreaga poveste a vieții lui Isus:
alfa omegaa”De jumătate de secol, oamenii de știință susțin că viața lui Isus începe la Turnul lui David, care a fost palatul lui Irod, unde au mers magii să îl viziteze pe regele Irod, iar viața Sa a luat practic sfârșit când Ponțiu Pilat L-a condamnat la moarte, cam în aceeași locație. Există o ironie interesantă în această poveste.”
Arheologul israelian Renee Sivan este încă uimită de forța și opulența palatului, deși a ajutat și ea la începerea excavațiilor:
”Ierusalimul seamănă cu o ceapă. Dai jos strat după strat și parcă nu se mai termină. Apoi, plângi puțin, dar nu foarte mult. Asta se întâmplă și aici”, spunea Renee Sivan.
Pileggi spunea că Turnul lui David este cel mai important muzeu din oraș și că turiștii ar trebui să își înceapă călătoria de aici:
”Am mai descoperit un loc: locul în care Isus a fost condamnat la moarte de către Ponțiu Pilat. Aceasta îi ajută pe creștini să înțeleagă mai bine acele evenimente monumentale care au avut loc în viața lui Isus Mesia, a lui Isus din Nazaret, în ultima săptămână a vieții Sale.”
La doar câțiva kilometri depărtare se află Muntele Măslinilor unde, conform Bibliei, El se va întoarce.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 71 – aprilie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: