EDITORIALE

Noul an, ca o nouă carte

cartePsalmul 45: 1 – ,,Cuvinte pline de farmec îmi clocotesc în inimă şi zic: „Lucrarea mea de laudă este pentru Împăratul!”. Ca pana unui scriitor iscusit să-mi fie limba!”

Cred din toată inima că ochii Domnului sunt îndreptați spre noi, acum, de la începutul anului, până la sfârșitul lui, indiferent cum și ce va fi. Noul an 2015 se așterne înaintea noastră ca un volum nescris. Ca o carte cu 365 de pagini goale. Nemaiîntâlnită, nerăsfoită și fără vreun preț de cumpărare.

A face bilanțul sufletului la sfârșitul anului este o pregătire bună pentru a începe anul următor. Dacă l-ai făcut pe anul ce a trecut, ești pe drumul cel bun. Dacă vrei să-l faci din nou, te pregătești bine pentru 2015.

Un nou an ca o carte nouă. Cu posibilitatea de a pune pe fiecare filă nouă ceva nou. Un cuvânt plin de farmec, ce să plece din inimă și să ajungă la inimă. O faptă ce poate aduce noi speranțe în viața unui om deznădăjduit. O vorbă dreasă cu sare ce poate ridica și deschide noi orizonturi în sufletul celui zdrobit. O limbă iscusită, ca pana unui scriitor, care să vorbească despre lucrarea măreață a Lui Hristos de la Calvar.

Scriind pe pagina fiecărei zilei lucrurile ce le vei trăi, la sfârșitul anului vei privi cu împlinire și cu mai puțin regret. Vei vedea o carte bogată, plină cu de toate. Cu aventuri, peripeții și răsturnări de situații. Vei realiza că au fost 12 luni cu multe întâmplări. Zeci de săptămâni și sute de zile, cu bucurii nespuse, reușite dorite și realizări ce le-ai visat de mult. Lupte mai grele sau mai ușoare. Momente ce nu se anunțau, luându-te prin surprindere. Plânsete care nu mai știau să se oprească. Căderi și înfrângeri. Lovituri și încercări. Bazându-te însă pe bunătatea-I nemărginită, vei conștientiza că toate vor forma un întreg, un tablou în felurite culori, frumos aranjat, dându-ți seama că Dumnezeu există și te iubește. Că te-a călăuzit, te-a binecuvântat și te-a salvat. Că puterea Lui este mare, iar războiul și răzbunarea sunt tot ale Lui!

Ni se oferă un nou început nu numai cu fiecare an nou, dar și în fiecare dimineață a oricărei zile când ne trezim. Ni se oferă ocazia să o luăm de la capăt de 365 de ori și să facem lucrurile mai bine, tot de 365 de ori. Noul an este o nouă oportunitate cu noi șanse. O nouă carte, cu fiecare zi nouă, ca o pagină albă, nepătată, gata pregătită pentru a fi umplută cu binele sfânt.

Suntem chemați să privim în urma noastră cu înțelegere, înaintea noastră cu credință și în jurul nostru cu dragoste. Să fim miloși, făcând milă. Să fim buni, făcând binele. Să fim drepți, făcând dreptate. Să fim înțelepți, dând înțelepciune. În tot și în toate ce vom face…

Noul an cu Dumnezeu mi-l doresc… Și vi-l doresc… De ce? Pentru că noul an 2015 e un dar primit din mâna Lui, iar El, Cel ce cunoaște toate vremurile și soroacele, știe ce e mai bine pentru cei ce pornesc la drum cu această dorință. Adică pentru cei ce-L iubesc la nesfârșit pe Domnul infinitului și sunt chemați după planul Său…

Cartea mea nouă e de laudă. Lucrarea mea este pentru Împăratul!

–  www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: