StiriSTIRI VIDEO

Interviu cu Joshua Wong, tanarul care lupta pentru libertate în Hong Kong

Anul 2012 a fost anul în care Joshua Wong a devenit un nume cunoscut. La numai 15 ani a pornit o mișcare a tinerilor care a dat peste cap MAPAMONT CRESTINprograma unei școli pro-comuniste din Hong Kong. Wong este în primul an de facultate fiind dedicat politicii și administrației publice. Cuvântările sale pline de pasiune au stârnit mulțimile prezente la întrunirile pro-democratice din Hong Kong. Am reușit să-i luăm un interviu în exclusivitate în una dintre pauze.
Joshua a fost întrebat ce l-a determinat să facă ceea ce face acum, să lupte pentru democrație:
”M-am implicat în această mișcare deoarece cred că studenții pot să aleagă și să decidă viitorul Hong Kongului.”
Ultima dată când studenții s-au ridicat împotriva guvernului chinez în Beijing, unii dintre ei și-au pierdut viața în Piața Tianamen. Asta s-a întâmplat în iunie 1989. 25 de ani mai târziu…
Joshua a fost întrebat dacă nu se teme pentru viața sa: ”Cred că sub independența justiției și a libertății de exprimare a presei, sunt în siguranță și pot să mă implic în această mișcare. În schimb, pe teritoriul Chinei, poți să intri la închisoare pentru 10, 20 de ani.”
A mai fost întrebat dacă are vreo ambiție politică: ”Nu susțin vreo idee anume. Sper doar să obținem dreptul la votul universal în Hong Kong.”
A fost întrebat cum ar vrea să se încheie situația și care crede că este scopul pe care Îl are Dumnezeu cu el.
”Momentul în care se va opri mișcarea depinde de atitudinea și răspunsul oficialilor statului.Oamenii pot să aibă diferite daruri din punct de vedere spiritual. Unii predică Evanghelia, alții cântă. Cred că unii creștini ar trebui să-și schimbe perspectiva slujirii doar în biserică. Creștinii ar trebui să slujească și să fie purtători ai Duhului Sfânt și în afara bisericii.”
Cu câteva minute înainte de interviul nostru l-am surprins pe Wong în timp ce servea tort împreună cu prietenii săi cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani.
Joshua a fost întrebat care este dorința lui cu ocazia zilei de naștere.
”Să se încheie această mișcare și să am mai mult timp ca să fiu o binecuvântare pentru părinți. Părinții mei mă susțin și mi-au dat șansa să aleg ceea ce vreau.”
A-i conduce pe studenți într-o mișcare pro-democratică este obositor și necesită timp. Rugăciunea lui Wong este să se încheie cât mai curând ca să poată să se întoarcă la o viață mai normală:
”Sper să se încheie cât mai repede ca să am mai mult timp pentru studiu și ca să mă pregătesc pentru universitate. Am nevoie de odihnă și de somn. Am nevoie de timp ca să stau cu părinții mei și cu prietena mea.”
În momentul de față, acest tânăr creștin din Hong Kong știe care este chemarea din viața lui: aceea de a conduce generația sa într-un protest pașnic și de a se îndrepta spre un viitor mai prosper.
”Cred că Dumnezeu va rămâne cu mine pe parcursul acestei mișcări”, a afirmat Joshua Wong.
Stire difuzata in Mapamond crestin 538 – octombrie 2014 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d