StiriSTIRI MISIONARESTIRI VIDEO

Biserica crestina din Iran creste, in ciuda pericolului de moarte

MAPAMONT CRESTINEste o priveliște de care prea puțini străini au parte: o întâlnire secretă a iranienilor creștini într-o țară vecină, nu departe de granița cu Iranul. Acești noi urmași ai lui Cristos primesc învățătură biblică și iau cina pentru prima dată. După câteva cântece și rugăciuni, câțiva sunt botezați. Apoi, înainte să se întoarcă în Iran primesc din nou învățătură. Pentru prima dată în viață, acești creștini învață cum să caute versete în Biblie și să le memoreze. Aceștia sunt curzi, foști musulmani care s-au convertit la creștinism. Dacă identitățile lor și această locație ar fi dezvăluite poliției secrete, agenții iranieni îi vor aresta imediat. Unii pot fi chiar uciși fiindcă sunt apostați.
Un fost musulman, pe care noi îl numim Daoud, cunoaște prea bine pericolul. Înainte să devină creștin, poliția iraniană l-a prins mâncând un sandwich în loc să postească în timpul Ramadanului. Fiindcă a încălcat legea Sharia, un judecător a hotărât să fie biciuit de 70 de ori, o pedeapsă similară cu cea impusă de talibani.
„Am fost legat. Un mullah a ținut Coranul în mână și a recitat un verset. Apoi un soldat mi-a dat peste spate cu un cablu. M-a făcut să urăsc islamul și Republica Islamică Iran. Nu am făcut decât să mănânc un sandwich. De ce ar fi asta un păcat?”, își amintește Daud.
După un timp, Daoud a cunoscut pe internet niște creștini de la care a aflat despre Isus. El s-a convertit la creștinism după ce a fost martorul unor vindecări și eliberări. Daoud ține secret noua lui credință, dar discret și cu atenție, el Îl împărtășește pe Cristos cu alții din orașul lui.
Un alt musulman convertit la creștinism, Reza, spune că își împărtășește credința fiindcă vrea să-i vadă pe iranieni trăind în lumină. Deși președintele Rouhani a promis reforme, Reza spune că atacurile agresive împotriva creștinilor nu au încetat:
„Agenții iranieni ne arestează sub pretextul că spionăm pentru țările din Occident. Din această cauză suntem considerați trădători și trebuie să fim executați.”
De fapt, puțini dintre cei 40 de creștini arestați în Iran au fost acuzați de apostazie, sau de vestirea Evangheliei. Acuzațiile oficiale sunt de obicei de spionaj, sau de subminare a siguranței naționale. Acestea sunt și acuzațiile aduse la adresa pastorului Saeed Abedini care execută o sentință de 8 ani.
Poliția a arestat pe iranianul Farshid Fathi în vârstă de 35 de ani în timpul unui raid efectuat de Crăciun în 2010 în bisericile de casă. El este condamnat la 6 ani în brutala închisoare Evin.
David Yeghinazar de la Organizația Elam spune că un gardian i-a rupt piciorul lui Farshid în timpul unui atac în masă. Timp de 3 zile nimeni nu i-a tratat fractura.„Farshid a scris o scrisoare foarte frumoasă în care a scris că a fost un moment incredibil pentru el. Era în dureri de câteva zile, chiar înainte de Paști și a primit o perspectivă diferită asupra povestirii de Paști. A fost ceva extraordinar să poată scăpa de dureri chiar în duminica învierii”, a spus David.
În scrisoare, Farshid a mai scris: „Îi iertăm pentru tot ce au făcut deoarece suntem urmașii Celui care a spus: Tată, iartă-i că nu știu ce fac.” Yeghnazar spune că biserica iraniană continuă să crească în Iran în ciuda, sau poate datorită, tratamentului inuman aplicat deținuților precum Farshid și Saeed. Curajul lor determină creșterea bisericii. Deși este o poveste despre suferință, este și o poveste despre creșterea bisericii din Iran.
Una dintre comunitățile creștine cu cea mai mare creștere din lume se află în Iran. Evanghelistul Reza spune că tot mai mulți iranieni îi spun că s-au săturat de politicile opresive ale Ayatolahilor. „Oamenii sunt însetați și flămânzi după adevăr. Când le vorbim de Cristos și le spunem că Dumnezeu ne iubește, ei devin bucuroși și zâmbesc continuu.”
Cum se poate implica statul american în protejarea lui Reza și a altor creștini din Iran? Ar fi important ca toți politicienii din lume să pună presiune pe Iran, nu doar pentru libertatea creștinilor, dar și pentru libertatea multor iranieni din țară.
Evanghelistul Reza cere suport în rugăciune. „Rugați-va ca Dumnezeu să ne întărească credința. Avem nevoie să fim întăriți de Duhul Sfânt deoarece nu este ușor să fii creștin în Iran. E greu, periculos și riscant. Rugați-vă și pentru ca toți iranienii să fie mântuiți.”
Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: