MARTURIIMARTURII VIDEO

Marturia unui dezertor din lagarul de concentrare Yodok din Coreea de Nord

Kim Hye Sook a fost închisă timp de 28 de ani în cel mai vechi lagăr de concentrare din Coreea de Nord. La sfârșitul lui 2011, imediat după fuga miraculoasă din această țară comunistă, Kim a oferit primul ei interviu televizat. Kim a pierdut 7 persoane din familie, printre care bunica, mapamond-crestin patratmama, fratele și soțul ei.
Peste 80 de martori au fost intervievați timp de un an de către delegați ai Națiunilor Unite. Unul dintre martorii cheie a fost Kim Hye Sook.
Ea își amintește: „Am văzut nenumărate execuții publice. De multe ori deținuții erau uciși pentru lucruri minore, cum ar fi furtul de alimente. Gardienii îi adunau mereu pe deținuți ca să privească execuția. Era o formă de intimidare.”
Violuri. Crime. Torturi. Sclavie. Violență sexuală. Avorturi forțate. Sunt doar câțiva dintre termenii regăsiți în raportul de 374 de pagini ale Națiunilor Unite care descriu ororile din lagărele de concentrare.Comisia a ajuns în unanimitate la concluzia că există destule doveziale acestor crime.Kim a declarat interogatorilor că din cauza lipsei de mâncare, deținuții își mâncau proprii copii ca să alunge foamea.
„Odată o mamă și-a pus fiica în vârstă de 9 ani într-o oală imensă și a fiert-o. Fetița era prea mare pentru oală, așa că mama i-a tăiat picioarele și capul ca să încapă în oală”, a spus ea.
Raportul estimează că în aceste lagăre de concetrare încă se află între 80 000 și 120 000 de prizonieri politici. Jeong Kyoung – Kang a fost unul dintre ei. El a declarat că înainte să fie eliberat, a fost torturat din cauza unor presupuse acuzații de spionaj. Cât timp a fost în lagărul Yodok, domnul Kang spune că paznicii închisorii practicau o formă de tortură numită „tortura porumbelul”. În esență, deținutul este atârnat de perete cu mâinile legate la spate și apoi ținut în această poziție timp de câteva zile.
„Se întâmpla în repetate rânduri. E ca și cum ai atârna cu capul în jos. Mușchii ți se încoardă și pieptul îți iese afară ca la o pasăre. Credeam că voi muri”, a descris Kang.
Se estimează că 30 000 de creștini sunt închiși pentru credința lor în aceste lagăre. Dacă cineva deține o Biblie, se roagă și se închină, 3 generații din familia sa sunt în pericol să ajungă în închisoare. Națiunile Unite vor depunde raportul la Curtea Penală Internațională prin care acuză conducerea regimului. Coreea de Nord a respins raportul spunând: „Nu este nimic altceva decât un instrument politic care urmărește sabotarea sistemului socialist.”
ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: