EDITORIALE

Duminică la vot – Vladimir Pustan

PUSTAN 304x202Mahmuri de la ziua Morților, târându-și dovleci de Halloween cu o sacoșă cu făină în mână, românii se vor duce duminică la vot. Neoprotestanții după ce vor celebra Cina Domnului, pentru că așa s-a nimerit să fie. De ziua morților, de sperietură și de euharistie.

Adept al votului cenzitar scriu că alegerile sunt libere dar rezultatele le plătim. Președinții răi sunt aleși de cetățeni buni care nu votează.

Considerați votul ca un privilegiu pentru că în decembrie 1989 s-a murit și pentru asta. Pedeapsa de-a nu fi interesați de politică e să fii condus timp de patru ani de proști mai mari decât tine.

M-a întrebat cineva dacă creștinii de azi sunt preocupați doar de lumea asta. Cred că nici de asta, nici de cealaltă. Trăim nu în democrație sau anarhie ci în apatie.

Mă voi duce duminică la vot pentru că i-am învățat pe oameni în biserică faptul că trebuie să umblăm după lumea cealaltă, dar pe asta trebuie să ne străduim s-o facem mai bună.

 

V l a d i m i r  P u s t a n – www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

 1. Daca votul nostru ar conta nu ne-ar mai chema nimeni la vot! [Mark Twaun]

 2. Dumnezeu e cel ce pune imparati si tot el îi da jos.Cu sau fara votul meu va fi ales acela care il va ingadui Dumnezeu.Odata ce L-am ales pe Isus ca Stapan peste toata viata mea,nu mai am nevoie sa mai numesc un om.La urma urmei nu este o obligatie ci un drept al meu.Ca atare daca vreau nu imi exercit acest drept.

 3. Poate ideea pe care ați dorit să o transmiteți este onorabilă, însă exprimarea dvs. a lăsat de dorit.
  Nu cred că există două entități distincte, românii și neoprotestanții. Eu cred că și neoprotestanții sunt români, nu-i așa?
  Revenind totuși la românii care nu sunt neoprotestanți, vă anunț cu respect că eu sunt ortodox(poate prea rar prezent în biserică) și cu toate acestea nu am băut de Halloween, iar de ziua morților am fost la mormântul tatălui meu să aprin o lumânare.
  Astăzi am fost la vot, dar nu mahmur și nici târând dovleci, sau sacoșe cu făină.
  Sincer, nu vă cunosc, nu știu nici cu ce vă ocupați, dar probabil din prea multă vervă civică, e evident că a-ți cam călcat în străchini de data aceasta.
  Ce să-i faci? Cu toții suntem oameni…
  Haideți, înainte de toate, să ne respectăm reciproc.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: