ANUNTURIEDITORIALE

PREZIDENTIALE – CU CINE VOTAM?

om-cu-fata-de-semnul-intrebarii1In ultimele saptamini ne-ati intrebat pe cine recomandam la prezidentiale. Dam un raspuns simplu pe care apoi il explicam: pe nimeni. Nu cunoastem niciun candidat capabil sa faca, de buna credinta si din inima, juramintul constitutional impus Presedintelui tarii de Articolul 82(2) din Constitutie: “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Credem oportun ca fiecare votant sa evalueze candidatii din perspectiva aceasta. Autorii Constitutiei post-comuniste au stabilit prioritatile Presedintelui tarii, prima fiind “propasirea spirituala” a neamului romanesc. Asta necesar impune citeva intrebari: este candidatul crestin, ori un crestin autentic? O persona cunoscuta pentru devotamentul lui ori al ei fata de cele spirituale, o persoana care, impreuna cu familia merge la biserica si este preocupat ori preocupata de propasirea spirituala a lui insusi ori a ei insasi si a propasirii spirituale a familiei lui ori al ei? O persoana care vorbeste ca un crestin, se comporta ca un crestin, gandeste ca un crestin, isi trateaza semenii ca un crestin? Daca candidatii nu implinesc aceste conditii primordiale nu sunt calificati, din punct de vedere constitutional, sa faca juramintul prezidential.

Trebuie deasemenea sa ne intrebam daca candidatii sunt in pozitia de a promova bunastarea spirituala a natiunii. Asta denota, din start, ca viitorul Presedinte va trebui sa fie o persoana morala cu un comportament moral ireprosabil care sa promoveze valorile morale si crestine, prin traire, in legislatie si in politica interna si externa a Romaniei.

In august v-am informat despre trei (3) dintre candidatii la prezidentiale si, in mod specific, contactele pe care Alianta Familiilor din Romania le-a avut cu unii dintre ei, ori informatii exacte pe care le avem privind pozitiile lor privind valorile, avortul, familia, ori dreptul la viata al copiilor nenascuti. In ultimele saptamini unii dintre cititori ne-au cerut pareri specifice despre acesti trei candidati si am promis ca le republicam azi.

PREZIDENTIALE – KLAUS IOHANNIS (August 9, 2014) 

Avem datoria sa va informam privind candidatii la prezidentiale. Cu ani in urma AFR s-a intersectat cu dl Klaus Ioannis, azi candidatul Aliantei Crestin-Liberale la presedintia Romaniei. Din nefericire dinsul nu ne-a luat in seama, dar acum ne solicita voturile. In Decembrie 2008 AFR i-a transmis nota alaturata la care inca asteptam raspuns. Credem ca este important ca miscarea pro-familie si pro-vita din Romania sa cunoasca pozitiile dlui Iohannis privind casatoria, promiscuitatea sexuala, valorile si dreptul la viata al copiilor nenascuti. Veti vedea mai jos ca in 2006 dl Iohannis nu a demonstrat pozitii pro-familie ori provalori pe durata proiectului constitutional de revizuire a articolului 48. Dimpotriva, ne-a stat in cale. Ramine de vazut daca acum va raspunde. In 2006 voluntarii AFR au strans peste 23.000 de semnaturi in Sibiu in sprijinul revizuirii Articolului 48 din Constitutia Romaniei care sa defineasca casatoria naturala barbat-femeie. Dl Klaus, atunci primar al Sibiului, a eliminat aproape 7.000 de semnaturi, astfel descalificind judetul Sibiu de a participa in referendul constitutional. Legile Romaniei cereau cel putin 20.000 de semnaturi din cel putin 21 de judete ale tarii pentru a declansat procesul de revizuire a Constitutiei. Cu toate ca cetatenii judetului Sibiu si-au calificat judetul pentru referend, dl Klaus le-a surpat drepturile constitutionale eliminind 7.000 din semnaturiloe lor. Nici pina astazi dl Klaus nu a explicat de ce in 2006 a ofensat miscarea pro-familie din Romania prin actiunea lui. Astazi, insa, ne cere voturile. 

 

PREZIDENTIALE – DL VICTOR PONTA (Septembrie 3, 2014)

Suntem in toiul prezidentialelor. Si anul acesta facem ce am facut perodic din 2008 incoace: va informam privind candidatii la functiile politice importante si ce stim despre pozitiile lor privind valorile. Acum citeva saptamini am scris despre dl Iohannis Klaus. Astazi scriem citeva cuvinte despre Dl Victor Ponta.

Dl Ponta nu s-a dovedit a fi un prieten al valorilor, si, spunem cu certitudine ca nu le-a promovat. Dimpotriva, ne-a stat impotriva. Miscarea pro-viata si profamilie din Romania nu are nimic de castigat daca dl Ponta e ales presedinte al Romaniei. Va amintim ca in 2013 se dezbatea revizuirea Constitutiei. Un grup de parlamentari a cerut, asa cum am facut si noi, introducerea intre articolele de revizuire, revizuirea Articolului 48 pentru definirea casatoriei naturale in Constitutia Romaniei. Initial toate grupurile politice au fost de acord, dar dupa adoptarea, in comisii, a noului articol 48, dl Ponta a cerut re-votarea lui. Conform instructiunilor lui, membrii PSD din comisia de revizuire au votat impotriva revizuirii articolului 48 si propusul amendament a fost respins. Dl Ponta a afirmat, cu acea ocazie, ca revizuirea articolului 48 nu e necesara. Afirmatia dlui Ponta confirma ceea ce dinsul deja a afirmat de mai multe ori: modelul de socialism pe care dinsul doreste sa-l implementeze in Romania e acela al spaniolului Zapatero si al francezului Hollande. Ambii au legalizat casatoriile homosexuale odata ajunsi la putere.  

PREZIDENTIALE – MONICA MACOVEI (Septembrie 10, 2014)

Continuam comentariile noastre privind candidatii la presedintia Romaniei. Pina acuma am comentat despre dl Iohannis Klaus, dl Victor Ponta, si azi comentam despre dna Monica Macovei. Dinsa e cunoscuta in Romania si Parlamentul European pentru pozitiile ei pro-avort si pro-homosexualitate. A votat in Parlamentul Europei pentru drepturile homosexualilor, pentru avort, si impotriva valorilor crestine. In Republica Moldova a facut presiune pentru adoptarea legii de nediscriminare impotriva homosexualilor. Nu credem ca dna Monica Macovei poate face, de buna credinta, juramintul cerut de Constitutie ca in calitatea ei de Presedinte sa-si dea toata silinta sa promoveze “propasirea spirituala a Romaniei”. Nici pe departe, ci dimpotriva.

Am primit la redactie si urmatorul comentariu al unui cititor privind dna Macovei: “Buna seara, citind putin despre candidatii la prezidentiale de anul acesta, am gasit o informatie pe care si dumneavoastra cred ca ati facut-o cunoscuta la momentul respectiv, si anume ca doamna Monica Macovei sprijina casatoriile homosexuale, apartinand de asociatia ACCEPT: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/europarlamentari-romani-sprijina-comunitatea-gay-481080.html O seara binecuvanta, Andrei” 

RECOMANDAREA NOASTRA

Speram sa fi dat raspuns intrebarilor dvs. Informatii despre ceilalti candidati privind valorile nu avem. Adaugam insa ca politica romaneasca e caracterizata de o penurie de candidati crestini si politicieni crestini. Cei care sunt in Parlament sunt timizi si valorile nu sunt o prioritate pentru majoritatea dintre ei. Asta e vina noastra, a celor care iubim valorile, le dorim promovate si protejate, dar facem putin sa atingem obiectivul acesta. Lucrul acesta trebuie sa ne dea mult de gandit. Politicienii ne cer voturile iar noi le dam fara discernamint. Crestinii pasionati de valori au obligatia sa se implice in lucrurile cetatii, in viata ei publica. Trebuie sa candideze si ei insisi sa ajunga in functiile decizionale.

REACTIILE CITITORILOR – BLASFEMIA NORVEGIANA

In ultimele saptamini ne-ati scris mult si multi. Astazi redam citeva paragrafe dintr-un mesaj privind comentariul Blasfemia norvegiana: Buna! Sunt Cristian G, am 26 de ani, si sunt un absolvent al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Litere. Am absolvit anul trecut studiile specializarii norvegiana-engleza, licentiandu-ma anul acesta pe lb norvegiana. Primesc de vreo 2 ani mesajele d-voastra si pot spune ca, desi nu le-am citit pe toate, unele mi-au placut destul de mult.

Acest gen de paganism este intalnit chiar si la noi in tara. Chiar printre fosti colegi si cunoscuti de-ai mei au existat astfel de persoane. Care sunt pro-gay, pro tot ce se poate si tot ce contravine valorilor morale bune, crestine si tot ce contravine, de multe ori, bunului simt. Daca mi se poate permite sa incerc sa problematizez aceasta chestiune si sa incerc sa ofer un raspuns scurt si simplu. Preceptul satanismului – pentru ca trebuie sa recunoastem ca dusmanul nostru, al tuturor credinciosilor, Satan, sta in spatele oricaror astfel de miscari / curente / grupari / rezistente puternice (si capeteniile din locurile ceresti, care sunt inamicii nostri, iar nu carnea, dupa cum afirma si apostolul Pavel) – este “Do what thou wilt shall be the whole of the law”. Adica, “a face tot ceea ce vrei va fi intreaga lege”. Pe cand Biblia ne spune ca “daca te vei tine de Domnul, Dumnezeul tau, in totul totului tot, El va face ca intotdeauna sa fii cap si niciodata coada”.

In facultate am fost ridiculizat de catre colegi si colege care erau impotriva crestinismului, feministe, pro-rock si metal si, practic, satanisti si inchinatori la propriul lor eu. Mi-au fost aruncate in fata vorbe precum “Dumnezeu e mort. Defapt, El nu a existat niciodata. Haha!” si “Voi, crestinii, i-ati ars pe rug pe oamenii de arta si cultura.” Fara a realiza ca, defapt, propriul lor pacat ii impingea spre aceasta nebunie (“Nebunul zice in inima lui ca nu este Dumnezeu”) si fara a cunoaste faptul ca si noi, crestinii evanghelici, am fost persecutati si ucisi de catre Biserica Catolica pentru ca nu eram de-acord cu crezurile si practicile ei. In fine, cert este ca, pe masura ce inaintau studiile, si ne apropiam de un final (si pe masura ce ne maturizam), acesti colegi si aceste colege au devenit tot mai putin pro-paganism/satanism/inchinare la sine, si au renuntat la muzica, vestimentatia, mentalitatea si stilul de viata care ii facea sa fie persoane imprastiate si dezorganizate, respingatoare etc. Si au devenit oameni din ce in ce mai faini si mai linistiti, cu care chiar puteai discuta si avea o discutie de la suflet la suflet.

De condamnat nu sunt acesti oameni, dusmanul nostru real este Satan si acele capetenii spirituale, care stau in spatele unor astfel de rautati. Cu ei trebuie sa ne luptam, iar pe oameni trebuie sa ii iubim. Doar dragostea, dragostea pura si adevarata a Lui Dumnezeu, si doar o educatie sanatoasa si autentica (“Cuvantul Tau este adevarul”), ne va face cu adevarat morti si liberi fata de pacat si de aceasta lume si vii pentru Dumnezeu si viata buna si frumoasa pe care a pregatit-o pentru noi. Mai degraba sa ne rugam pentru ei, ca Dumnezeu sa se indure de ei, dupa cum ne indeamna si apostolul Pavel, sa ne rugam si sa mijlocim pentru toti oamenii

Stiu ca nu aveti ceva impotriva Norvegiei in sine, dupa cum ati precizat in articol, nici eu nu am, dar e de observat ca astfel de lucruri se petrec in tara lor, tara care de mult a abandonat autoritarea si relevanta Scripturii – ca fiind reala, autentica, Cuvatul inspirat al lui Dumnezeu. Nu e de mirare ca intr-o asemenea de tara se pot produce astfel de evenimente. Sa-mi fie cu iertare ca mentionez acest aspect. Doar in treacat fie spus, acele acte de crima si fanatism au fost comise de catre un norvegian, nu de catre un strain – aceasta in contextul in care un profesor de sport de la universitate mi-a povestit ca, atunci cand a urcat si coborat din avion, cand vizita Norvegia, doar el si un domn african au fost perchezitionati pentru bombe, droguri si alte obiecte interzise. Sa nu ne miram ca se intampla asemenea lucruri intr-o tara ale carei biserici predica ca Isus nu a fost Fiul lui Dumnezeu, ca nu a fost un om mai special decat altii, ca n-a umblat pe ape (aceasta e doar o metafora prin care Biblia incearca sa ne spuna ca, prin credinta, putem face fata dificultatilor), ci ca a fost doar un om care a facut multe lucruri bune.

Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru toata lucrarea buna pe care o faceti voi, cei din AFR, si colaboratori vostri de pretutindeni! Aceea de a chema familia la credinta si pocainta si la acceptarea valorilor lui Dumnezeu si ale Cuvantului Sau – si de a se lasa transformati de ele. Ma bucur de voi si de lucrarea buna si pe care o faceti. Si, de asemenea, pentru aceste scrisori si sunt recunooascator ca le primesc. Aveti grija de voi & continuati cu bine, alaturi de Dumnezeu! Cristian

www.alianta-familiilor.ro

office@alianta-familiilor.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Daca stai sa analizezi fiecare candidat,constati cu amaraciune ca nici unul nu agreaza principiile fundamentale ale crestinilor.Sa nu uitam ca dea lungul istoriei nu faraonii,regii.presedintii au facut viata buna a credinciosilor,ci Dumnezeu prin oamenii pe care i-a rinduit pe linga conducatori,ca Iosif,Daniel….Ponta a acceptat un om a lui Dumnezeu,in guvern si acesta este Titus Corlatean un om si frate deosebit,care este foarte apreciat si ca diplomat cat si ca, si crestin de premier.Este singurul premier care a cooptat in echipa guvernamentala un crestin neoprotestant. Oare la intinplare a ajuns omul acesta in conducerea tarii noastre.Nu pentru-ca Ponta este cel mai bun,dar pentru-ca fratele Titus ocupa unul dintre cele mai inportante portofolii,eu unul voi vota cu PONTA!!!

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: