EDITORIALE

Un altfel de curaj… – Alexandru Fintoiu

CurajNu ştiu cât a crezut în dimineaţa aceea când s-a trezit, că viaţa i se va schimba în orele următoare. S-a uitat la el şi n-a văzut nimic deosebit, aceeaşi mână uscată întinsă pe lângă corp, aceeaşi viaţă obişnuită, trezindu-se din sărăcia lui cu gândul de a mai apuca o zi. Aceeaşi sinagogă plină cu aceiaşi oameni, un sabat la fel ca altul, aceleaşi predici care nu mişcau pe nimeni, o obişnuinţă înfiorătoare, o viaţă ca o virgulă…

Până când a apărut El… Cunoscut pentru că pe unde trecea, nimic nu mai rămânea la fel afară doar de oamenii prea plini de ei ca să mai vadă adevărul; oameni, vieţi, familii, peşti, animale, toate răspundeau Creatorului.

Omul acesta n-avea nimic afară de neputinţa lui vizibilă. Dar în inima lui era ascunsă credinţa. A auzit de El, a văzut ce făcea, puterea Lui. Nu a îndrăznit să ridice glasul înaintea Lui dar a avut curaj. A auzit glasul lui Dumnezeu care-i cerea să-şi întindă mâna. Ştia că era neputincios şi totuşi a îndrăznit să creadă. A avut curaj să încerce să-şi ridice mâna. Pe măsură ce o întindea înaintea lui Hristos, se întărea mai mult. Vindecarea lui a avut loc în inimă, mâna lui a fost bonus.

Dumnezeu nu are nevoie de o sărbătoare anume ca să te vindece. El o poate face oricând. Toruşi El a dorit să ne arate că cel mai important e sufletul. Că e mai de preţ un om decât alte lucruri. El are pentru o mulţime de oameni neputincioşi, aceeaşi dorinţă, ca ei să-şi întindă mâna uscată de atât amar.

Nu-i un lucru uşor. E nevoie de curaj să-ţi învingi frica neputinţei şi a obişnuinţei. Dar ce frumos, când credinţa îţi este aşa special răsplătită.

Dumnezeu ne vindecă trupul pentru că doreşte ceva mai bun pentru sufletul nostru. O mulţime de oameni stau astăzi şi îşi plâng la telefoane neputinţele lor, fără să audă glasul lui Dumnezeu care le cere un strigăt, o vorbă sau o mână întinsă spre cer.

Curajoşii sunt răsplătiţi. Măcar o dată în viaţă să ai şi tu un astfel de curaj. Dumnezeu îţi umple mâna întinsă de har…

                                                                                                                      Alexandru Fintoiu – www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: