ANUNTURI

VIDEO: Noua cladire a bisericii Sfanta Treime din Vicovu de Sus: o punte intre istorie si prezent

mc_535_VicovuDeSus_3Vicovu de Sus este o localitate din județul Suceava așezat la granița cu Ucraina. Aici creștinii există din vremuri în care dragostea fată de Dumnezeu era crunt pedepsită.

„Pot să spun despre pocăință că era și pe vremea lui Antonescu, când pocăința era persecutată și la noi în Vicovu de Sus când îi prindea pe frați și pe surori la rugăciune, unde erau, îi prindeu acolo, îi luau cu scaunele în spate, îi ducea la Curtea Marțială la Cernăuți. 25 de ani de pușcările le dădea. Acolo erau chiar și executați, la Cernauți acolo la închisoare. Astea nu sunt povești, e o realitate ce am petrecut-o noi în Vicovu de Sus!” a mărturisit Gheorghe Iliuț, un veteran al credinței.

Creștinii din Vicovu de Sus nu și-au lăsat credința, iar sacrificiul și statornicia acestora au adus roade bogate pentru Împărăția lui Dumnezeu în anii care au urmat…

mc 535 VicovuDeSus 1„De prima dată când o pășit piciorul meu în Casa Domnului erau sub 50 de persoane în total și acum sunt aproape 7.000. Așa a dat Dumnezeu! Și acum în centru se construiește o biserică mare.” a mai spus Gheorghe  Iliuț.

Creștinii penticostali din Biserica Sfânta Treime au perceput nevoia de a construi o nouă biserică în Vicovu de Sus. Astfel, în luna mai a acestui an  au decis că este timpul să se lase conduși de mâna lui Dumnezeu în procesul de construcție a acestei noi clădiri.

„A fost pentru noi o provocare pentru că ne gândim că înaintașii noștri au fost aceia care au construit biserica, cu aproximativ 30 de ani în urmă, iar noi la rândul nostru trebuie să facem ceva pentru generația care urmează, gândindu-ne că acum este o posibilitate când se poate face asta. Lucrarea aceasta a început ca o provocare a unui grup de tineri care au cumpărat practic suprafața de teren de 33 de ari.” a menționat Mihai Bujdei, prezbiter în biserica Sfânta Treime din Vicovu de Sus.

„Dumnezeu a pregătit și banii necesari pentru ca să se cumpere terenul. Apoi Dumnezeu a dirijat toate lucrurile și a lucrat la inima acelor oameni care a trebuit să aprobe toate autorizațiile și tot ce este necesar pentru construcție și pentru ca construcția să avanseze.” a mai precizat prezbiterul George Ursuleanu.

„Și chiar a fost o binecuvântare pentru noi să demarăm această lucrare în data de 19 mai iar acum în data de 27 septembrie am ajuns la un stadiu care efectiv pe noi ne-a uimit.” a spus  Mihai Bujdei.

mc 535 VicovuDeSus 4

„Clădirea este o structură în cadre de beton armat, cu un regim de înălțime în jur de 23 de metrii și ceva, cu un demisol foarte larg, o zonă de parter, sala bisericii și niște anexe în față, cu trei etaje realizate în structură mixtă și o mansardă, care va fi foarte înaltă în zona de fronton, unde va fi și punctul maxim de 23 de metrii, cu o flacără în vârf, probabil simbolul acestei biserici.” a precizat Ciprian Zup, inginer constructor.

Lucrările au progresat cu repeziciune, iar comunitatea a dat dovadă de multă disponibilitate și interes fată de construirea acestei noi biserici.

 

„Sunt un grup foarte unit, o forță atunci când sunt împreună. Se poate vedea din nivelul la care am ajuns.” a mai spus inginerul Ciprian Zup.

„Mâna lui Dumnezeu eu am simțit-o în fiecare zi. Eram puțini, eram trei-patru și în fiecare zi Dumnezeu trimitea oameni atât cât era nevoie. Când s-o cofrat prima placă pentru demisol au timis meseriași pe care noi nu i-am chemat. M-au suntat și au spus că pot veni pentru câteva ore.” a spus dirigintele de șantier, Daniel Ionesi.

Personale implicate constant în lucrările de construcție ale acestei bisericii spun că au văzut multe minuni în ultimele  luni și au experimentat protecția și intervenția lui Dumnezeu pe tot parcursul lucrărilor.

„Primarul a zis că nu ne închiriază excavator ci o să ne dea  gratis excavator și mașină de cărat pănîntul. Am trasat, am început iar toată lumea a lucrat ca pentru Dumnezeu și lucrează ca pentru Dumnezeu în continuare și într-un timp record.” a mai mărturisit Daniel Ionesi.

mc 535 VicovuDeSus 2„Nu am rămas niciodată fără bani. La o lucrare de dimensiunea și de anvergura asta vă dați seama că este nevoie de bani foarte mulți iar Dumnezeu a pregătit banii în fiecare zi. Au fost frați care au venit și au dat foarte muți bani. Nu ne așteptam! Efectiv minuni ale lui Dumnezeu care se pot vedea în momentul ăsta eu le-am văzut cu ochii mei.” a spus  Ioan Plămadă, responsabil de finanțele proiectului de construcție.

„Nu s-au întrerupt lucrările nici măcar atunci când a fost ploaie. După fiecare placă de beton pe care am turnat-o aici, când trebuia noi practic să udăm acest beton, Dumnezeu dădea ploaie. Efectiv la fiecare placă s-a repetat aceeași situație. Nu am stat datorită lipsei de fonduri sau de bani ci când am avut nevoie Dumnezeun ne-a pregătit și lucrarea a mers înainte. Consider că a fost mâna lui Dumnezeu care s-a implicat în mod direct.” a mai adăugat Mihai Bujei.

Așadar, credincioșii din Vicovu de Sus lucrează cu spor la pregătirea burdufului nou pentru vinul cel nou, pregătind astfel cadrul pentru ca tot mai mulți oameni să poată ajunge să-L cunoască pe Hristos.

„Cei care au contribuit au fost entuziasmați și de locul în care se face biserica asta. Este un loc central, lângă liceul din Vicovu de Sus, Ioan Nistor, unde învață foarte mulți copii și trebuie să le arătăm copiilor și partea cealaltă a lucrurilor. Vrem să fim un punct de reper în orașul nostru, să știe oamenii că lângă liceu este o biserică și vrem să dăm dovadă că suntem o biserică a lui Dumnezeu, că ceea ce spunem și facem. Prin rugăciunile noastre vom încerca să îi atragem și prin activitățile pe care le vom face vom încerca să fim o carte de vizită a lui Dumnezeu.” a mai menționat Ioan Plămadă.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: