EDITORIALE

Adaptându-ne fiecărei situații

dulce roÎn viață treci prin mai multe etape și fiecăreia dintre ele trebuie să te adaptezi, chiar dacă la început îți vine mai greu să o faci și poate chiar ți se pare imposibil uneori să o scoți la capăt. Astăzi putem fi într-un loc confortabil alături de cei dragi din jurul nostru, iar mâine ne putem afla într-un loc total străin din care dorim să plecăm. Dar așa este viața, astăzi ne poartă pe drumuri netede, iar mâine prin văi adânci și întunecate. Trebuie doar să ne adaptăm fiecărei situații așa cum este ea și să învățăm o lecție din fiecare etapă a vieții noastre. Nu vom fi mereu înconjurați de oameni dragi nouă și nu ne vom afla întotdeauna în dormitorul nostru. De aceea trebuie să avem mereu grijă să nu ne pierdem firea atunci când vom fi ”aruncați” în mijlocul junglei. Poate că nu ne va fi ușor întotdeauna să învățăm un drum nou în viață, să ne facem prieteni noi într-un loc străin.. dar va trebui să o facem la un moment dat al vieții noastre. Pentru că nu putem sta toată viața în același loc, nu putem aștepta la nesfârșit ca ceilalți să ia deciziile în locul nostru și ei să decidă ce este mai bine pentru noi. Va trebui ca unele lecții să le învățăm din greșelile noastre, va trebui să ne confruntăm cu frica și să învățăm cum să trăim cu ea.

Nu va fi întotdeauna simplu. Dacă ne plângem de fiecare situație nouă care ni se ivește în față vom stagna și nu vom mai progresa. În ultima perioadă din viața mea m-am trezit în mijlocul unui loc străin și mi-a fost foarte greu la început să mă adaptez. Am plâns, m-am văicărit de ce era în jurul meu și mi-a fost dor de vremea în care eram copil și nu aveam nici o grijă. Dar viața nu stă în loc pentru mine numai fiindcă îmi place una dintre etapele sale, ci ea merge înainte și are grijă să nu mă lase în urmă. A trebuit să mă adaptez noului stil de viață și după ce am acceptat faptul că nu mai sunt un copil, că a venit vremea să-mi iau viața în propriile mâini… am răsuflat ușurată. Și o povară grea mi s-a luat de pe inimă.

Ceea ce este cel mai frumos pentru noi, creștinii, în toate locurile prin care viața ne poartă, este faptul că nu suntem niciodată singuri și că avem întotdeauna pe Cineva care nu Se satură de noi. Putem să-I vorbim la orice oră și El ne va asculta, putem să-I spunem orice și El nu va spune nimănui. Când Îl ai pe Dumnezeu, ai tot! Și cred că asta ar trebui să fie îndeajuns pentru noi ca să ne liniștim inimile. Alături de El, oriunde este frumos. Putem găsi ceva frumos și în cele mai urâte locuri, putem găsi un motiv pentru care să-I fim recunoscători în orice situație ne-am afla. Atunci când umbli cu Dumnezeu nu ai decât de câștigat. Și atunci putem privi plini de încredere spre viitor, putem găsi o fărâmă de speranță oriunde.. chiar dacă uneori simţim că lumea noastră se prăbușește. Pentru că Dumnezeu este cu noi!

Scris de Milena Cismașiu – sursa:  intrebarileinimii.blogspot.ro

--

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

►Poti dona prin: BT Pay si Revolut - 0763631321 - https://revolut.me/crestintotal ►Paypal - https://www.paypal.com/paypalme/crestintotalro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: