Reclame
ULTIMELE STIRI

Viața după facebook – de Sefora Geantă


fb_icon_325x325Am dezactivat Facebook-ul de mai bine de două luni. (Pentru cei care cred că „nu există viaţă după… Facebook” : încă trăiesc!)

Am învăţat multe în perioada asta…

  1. Facebook-ul îţi face legătura cu oamenii de pe tot globul, dar îţi rupe legătura cu Dumnezeu. Timpul pierdut dând like-uri şi comm-uri îţi micşoarează timpul tău cu Dumnezeu. Timp puţin cu El – relaţie proastă cu Cerul.

 

  1. Nu toţi cei ce îţi sunt prieteni pe Facebook îţi sunt prieteni şi în viaţa reală. Cunosc cazuri de persoane care îşi dau like, dar în realitate… nu se suportă! Cred că și voi știți…
  1. Există o diferenţă majoră între cine eşti cu adevărat şi cine te dai pe Facebook. Mulţumită Photoshop-ului, fetele dau kg jos, băieţii îşi pun pătrăţelele, chelioșii au păr şi babele arată cu 40 de ani mai tinere… Oamenii au o viaţă zbuciumată, dar pe Facebook o fac să pară roz. Tinerele se îndrăgostesc de vedete şi se pun în relaţii cu ele ca să dea bine. Tinerii încearcă să pară „macho” dar în realitate se tem de întuneric. Facebook e cartea măştilor. În funcţie de situaţie oamenii afişează zâmbete false, boturi de raţă, priviri seducatoare etc. Iar realitatea e cu totul alta. Acasă ascultă manele şi pe reţelele de socializare distribuie melodii pop, rock… Sau mai grav: creștine! Tot ce se întâmplă pe Facebook este ca să te vadă alţii! Dar să te vadă perfect, cu viaţă de nota 10 şi corp de invidiat. Falsitate maximă!
  1. Maturitatea vine când nu mai postezi orice pe net! Au ajuns oamenii să dea check-in şi din toaletă (scuzaţi adevărul spus brutal). „Bând Pepsi pe malul stâng al canalului” / „Mâncând pâine în drum spre casă” / „Uitându-se la telefon cu Florykyka Tha” Prostiile astea nu te fac interesant! Te fac penibil şi imatur!

 

  1. Se minte mult mai uşor pe net. Puştoaice de 12 ani se dau de 17. Pitici de 1,57 se dau de 1,83. Iar cei de 120 de kg au doar 77. E uşor să minţi un om când nu ești face to face. Glasul şi expresiile feţei nu te dau de gol când eşti în spatele PC-ului, și mai ales, nu trebuie să-l privești în ochi…

Un băiat şi-a dat întâlnire cu o fată de pe Facebook. În faţa gării, la 3:30, doi bărbaţi aşteptau, şi baiatul nostru a descoperit că Marioara lui era de fapt Marinel…

  1. Facebook-ul te face mai trist. Văzând pe alţii fericiţi (doar pe Facebook, pentru că în realitate toţi avem probleme) râvneşti la fericirea lor, hainele lor, prietenii lor. Şi, neputând să le ai eşti mereu nemulţumit şi nefericit.
  1. Facebook-ul te îmbolnăveşte. Sute de tineri au probleme cu ochii, coloana şi chiar greutatea datorită sedentarismului şi holbării în monitoare.
  1. Facebook-ul te apropie de oamenii de la distanţă şi te depărtează de oamenii din apropiere (familie, vecini, prieteni vechi etc.) Am ajuns să îl cunoaștem pe Nelson din Africa de Sud, dar nu știm cum îl cheamă pe vecinul de la etajul de mai sus/jos.
  1. Nu poţi să te îndrăgosteşti de un om de pe Facebook. Adică poţi, dar e greşeala vieţii tale. Nu poţi cunoaşte un om din mesaje sau foto, fară să petreci timp cu el. Pe rețelele de socializare toți sunt politicoși, dar pe stradă? Facebook-ul e plin de fotomodele, excentrici și hipsteri. Dragostea pe net e dragoste oarbă şi falsă. Feriţi-vă de ea!
  1. Când nu mai ai Facebook eşti mult mai fericit, ai mai mult timp pentru cei dragi şi înveţi să preţuieşti mai mult momentele petrecute în preajma oamenilor pe care îi iubeşti. Înveţi să faci eforturi pentru a-ţi vedea prietenii de departe şi nu te mulţumeşti doar cu un mesaj. Dragostea cere sacrificii. Relaţia cu cerul se îmbunătăţeşte şi în loc să te simţi „happy cu Vyo de la Ciorogârla”, te simţi „binecuvântat în prezenţa Tatălui”.

Caution: Facebook-ul e nociv! Renunţaţi la virus.

 

P.S. Viaţa fară Facebook e mult mai bună! Din experiență o zic! Încercați…

sursa: http://seforaseah.blogspot.ro/2014/09/viata-dupa-facebook-de-sefora-geanta.html

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22081 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: