EDITORIALE

Pacea sufletului

4cf1bee78b174ec29976a4a116f2770cCu toată îmbulzeala unei zile și cu toate activitățile zilnice, începem să petrecem tot mai puțin timp singuri pentru a medita și pentru a ne calma gândurile. Știu că fiecare dintre noi avem în fiecare zi o listă lungă cu lucrurile pe care trebuie să le facem și sunt zile în care nici măcar nu reușim să ducem la capăt întreaga listă, dar ce să mai vorbim atunci de un timp special pe care ar trebui să-l petrecem în meditație. Am descoperit că este foarte benefic pentru dobândirea păcii interioare, dacă ne-am pune în fiecare zi măcar câteva minute deoparte pentru a ne liniști sufletele înaintea Lui. Știu că există tentația să intrăm pe Facebook sau să ne scriem mesaje în loc să avem timpul nostru special de singurătate, dar lucrurile astea chiar nu ne vor rezolva problemele sufletești. Din contră, cu cât petrecem mai mult timp preocupându-ne de alte lucruri în loc să ne preocupăm măcar câteva minute de sufletul nostru, vom aduna în noi frustrări și amărăciuni pe care ni le vom revărsa asupra celorlalți și nu vom avea numai noi de suferit, ci și oamenii de lângă noi.

Ceea ce vreau să spun este că pentru sănătatea voastră emoțională și psihică, este de recomandat să faceți liniște în jurul vostru și doar să vă analizați inima. Să fiți sinceri cu privire la voi, să vă gândiți ce ar mai trebui să schimbați, să vă rugați, să scrieți în jurnal dacă asta vă ajută. Numai să investiți în sufletul vostru. Avem timp toată ziua să ne preocupăm de celelalte lucruri, dar pentru sufletul nostru nu găsim niciodată timp. În loc să citim câteva pagini dintr-o carte, preferăm să ne luăm telefoanele în mâini și să intrăm pe Facebook ori să ne uităm la televizor. Și pe măsură ce timpul va trece noi ne vom transforma.. ne vom asemăna tot mai mult cu ceea ce privim, ascultăm și facem. În loc să avem pacea interioară, vom avea confuzie și neliniște. În loc să ascultăm lucruri bune, ne vom trezi ascultând chestii nefolositoare. Și FIECARE lucru își va pune amprenta asupra noastră într-un fel sau altul.

Nu îmi doresc să devin o persoană obosită sufletește, care să fie toată ziua cu telefonul în mână sau care să prefere televizorul în locul citirii unei cărți bune. Nu mă imaginez devenind o persoană tot mai rece, care nu este preocupată decât de sine și care nu-și va mai face timp să zâmbească unui om necunoscut de pe stradă. Știu că lumea este rea, că lucrurile nu sunt în regulă… dar eu pot fi bună și în regulă. Nu trebuie să fiu ca restul lumii, trebuie să fiu așa cum Dumnezeu îmi cere să fiu. Și dacă voi pierde unele lucruri din cauza asta, le voi pierde. Printre lucrurile cele mai importante pe care un om le poate avea într-o viață se numără și pacea sufletească. Dar cât de mult suntem dispuși să luptăm pentru ea?

Scris de Milena Cismașiu – sursa:  intrebarileinimii.blogspot.ro

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: