MARTURIIMARTURII VIDEO

Talida Tolnai – povestea de succes a unei handbaliste crestine

stire_2014_talidatolnai_handbalista_1Numele meu este Talida Tolnai. Sunt din Zalau si fac parte dintr-o familie in care mama este ortodoxa, tatal este reformat iar cei doi frati ai mei sunt crestini ortodocsi.

Am inceput sa fac sport de la varsta de 14 ani. Fac handbal. Este un sport foarte frumos. Am fost vazuta in curtea scolii de  catre antrenorul meu, care astazi nu mai e printre noi, caruia i-a placut foarte energia pe care eu o emanam jucand fotbal cu baietii si m-a intrebat daca imi doresc sa fac acest sport, handbal. I-am zis ca nu vreau, ca nu imi place, dar a venit la parintii mei, m-a cerut de la ei si din momentul in care parintii mei au dat verdictul ca pot sa merg am inceput sa practic acest sport. Consider ca Dumnezeu stia dinainte toate lucrurile. Consider ca era nevoie de mine in acesta meserie ca sa poata sa-si duca El lucrarea mai departe…

stire 2014 talidatolnai handbalista 6In tot timpul asta am avut si parte de incercari de tot felul, in sensul ca am avut reusite, am avut nereusite, am avut victorii, am avut infrangeri, dar tot timpul trebuia sa ne ridicam si sa mergem mai departe.

Intr-o zi eram la mine acasa. Ma pregateam sa merg la antrenament si ascultam radioul. Am dat pe Radio Unison, este un post crestin, unde cu adevarat am ascultat cantari, predica, marturii ale unor oameni care s-au intors la Cristos. Nu intelegeam atunci despre ce este vorba dar simteam o cercetare interioara si am zis ca vreau si eu sa vad despre ce este vorba.  Am ascultat locul unde avea sa se intalneasca biserica si m-am hotarat sa merg si eu in locul acela.

Atunci cand am mers si a inceput programul am simtit cu adevarat prezenta lui Dumnezeu in viata mea, cu adevarat am simtit ca este locul meu acolo si am mers in fata. Pot sa spun ca in momentul acela m-am vazut la crucea lui Cristos. L-am vazut pe El rastignit pe cruce si asta m-a cercetat foarte mult. Am inceput sa plang, sa ii spun tot oful meu, am inceput sa-mi cer iertare pentru tot ceea ce am facut. Am lasat totul acolo. Dupa ce m-am ridicat a simtit ca povara mea a fost luata de pe umeri, am simtit pace, am simtit liniste si din momentul acela am simtit ca Dumnezeu este cu mine.

Apoi L-am rugat sa ma ajute sa pot sa prind un contract bun pentru ca la echipa de aici de la Zalau, timp de 10-11 ani am tot muncit dar nu m-am ales cu nimic si am zis: „Doamne, vreau sa merg intr-un loc unde sa fiu platita ca atare, dupa munca pe care o prestez.”. Cu adevarat Dumnezeu m-a binecuvantat si m-a ajutat sa merg la Ramnicu Valcea, la Oltchim, o echipa destul de puternica. Am simtit ca a fost o binecuvantare din partea lui Dumnezeu.

stire 2014 talidatolnai handbalista 4

Obisnuiam ca inainte de antrenament sa ne adunam toate intr-un cerc, puneam toate mainile acolo si eu spuneam o mica rugaciune, ziceam: „Doamne, fii cu noi in aceasta zi, pazeste-ne, ocroteste-ne si ajuta-ne sa iesim sanatoase!”. Iar la sfarsit ziceam: „Doamne, multumim ca ai fost cu noi, ne-ai pazit, ne-ai ocrotit si  am iesit sanatoase!” si era de ajuns. La meci faceam la fel. Inainte de meci tot timpul ma rugam si aveam tabieturile mele, in sensul ca imi puneam castile in urechi si ascultam cantari, ma rugam lui Dumnezeu si citeam din Cuvantul Domnului.

stire 2014 talidatolnai handbalista 3

Eu am vazut mana lui Dumnezeu la lucru de multe ori! In momentul in care in 2010… o perioada am stagnat, nu am mai fost la nationala, dar in 2010 Dumnezeu a ingaduit sa ajung din nou la nationala. A fost un an in care Dumnezeu a fost convins ca nu voi tacea, ca voi marturisi Cuvantul Lui, ca voi marturisi pe Domnul.

Am ajuns in Danemarca. Acolo s-a tinut Campionatul European din 2010 si din pacate colaga mea, Paula Ungureanu, s-a accidentat. Eu consider ca a fost mana lui Dumnezeu, ca numai asa putea sa-si proslaveasca numele, ca eu sa ajung sa fiu principala. Dumnezeu si-a pus copilul Lui in lucru, sa zic asa. Dupa ce s-a accidentat aveam doua meciuri foarte importante. Daca noi castigam acele meciuri ne calificam mai departe in sferturi, ceea ce era foarte important pentru noi. Nimeni nu se astepta ca noi sa castigam impotriva  Danemarcei, o tara puternica si din punct de vedere handbalistic si din punct de vedere financiar.

stire 2014 talidatolnai handbalista 5

Atat de mult m-am bucurat! Va spuns sincer ca am vazut mana lui Dumnezeu la lucru pentru ca  s-a terminat meciul cu 16-15 pentru noi. Finala a fost in felul urmator: am cazut in genunchi, am ridicat mainile spre cer si am zis: „Doamne, iti multumesc ca ai fost cu noi si ca ai dat biruinta! Iti multumesc ca ti-ai facut posibila prezenta Ta in locul acesta!”. Erau  cred ca peste 20.000 de spectatori si vreau sa va spun ca antrenorul lor danez a provocat-o pe una dintre fetele lui sa vina sa imi dea in fata, sa  ma scoata din joc, pentru ca vedea ca nu mai poate sa imi dea gol. Nu stia antrenorul ca eu sunt si mai barbatoasa, ca dupa ce iau o minge in fata sunt mai puternica, devin mai puternica si mai orgolioasa sa apar si mai bine.

stire 2014 talidatolnai handbalista 2

Cu adevarat Dumnezeu m-a intarit si am reusit sa imi duc datoria la capat. Au venit toate colegele pe mine si au zis: „Toto, tu ne-ai salvat!”. Le-am zis ca nu eu, Dumnezeu! Si au zis: „Cu adevarat Dumnezeul tau ne-a ajutat astazi! Cu adevarat Domnul a fost cu tine!” Si am zis:  „Nu! Dumnezeu a fost cu noi! Vedeti ce inseamna sa ne rugam si sa credem din toata inima! Dumnezeu da biruinta!”. Chiar a fost un moment minunat!

http://alfaomega.tv/stiri/stiri-din-romania

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: