ANUNTURI

Slujirea prin media ca forma de inchinare – de Tudor Petan

tudor_petan_150“Dar vine ceasul și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr…” (Ioan 4:23)

Acum mai bine de 20 de ani, la începutul umblării mele în viața de credință, recunosc că preferam mesajele biblice și învățătura creștină în biserica locală în care Domnul m-a pus. „Săream” de cele mai multe ori peste partea de închinare, nu mi se părea prea importantă și relevantă formației mele de inginer… Treptat lucrurile s-au schimbat…Schimbarea aceasta a afectat și modul de slujire în Alfa Omega. De la un ”filtru mental” predominant, la un filtru al inimii. De la decizii exclusiv pe bază de informații, logică, principii și bune intenții, la decizii dintr-un loc al întâlnirii cu EL.

Sunetul, închinarea, lauda sunt asociate mișcării. Sunt premergătoare marilor izbânzi

Bătălii au fost câștigate prin intervenții miraculoase, ca urmare a laudei la adresa lui Dumnezeu. Și acum, Domnul ridică în multe națiuni un sunet nou, „sunetul națiunii”, izvorât din locurile cele mai adânci ale ființei poporului. Acest lucru se întâmplă dincolo de confesiunea religioasă. Este un sunet care acompaniază revelația progresivă despre Împărăția lui Dumnezeu.

Domnul crează burdufuri noi potrivit acestui mod nou de operare al Duhului Sfânt. Chiar și în lucrări de media creștină… Este un timp al tranziției în Trupul lui Hristos care înseamnă și respectul pentru „burdufurile vechi”, folosite de El până în acest timp și pe care El le poate folosi și în continuare în paralel cu cele noi.

Personal sunt bucuros să văd această tranziție întâmplându-se sub ochii noștri, astfel ca să o putem reflecta și prin media creștină… Printr-o regie divină, acest număr al revistei, care dintr-o anumită perspectivă ar fi putut să fie un număr despre seceriș, este dedicat integral închinării, ca un preambul a ceea ce Domnul începe să desfășoare în România.

Slujirea prin media în această nouă dinamică a secerișului presupune reașezarea priorităților, echiparea, stimularea și pregătirea Bisericii pentru a înțelege vremurile și a fi parte din secerișul final, la o scară largă, nemaiîntâlnită. Și în același timp presupune realizarea de resurse și proiecte care să fie pregătite să răspundă întrebărilor celor care intră acum în Împărăție. Adaug aici celor care deja au început să simtă schimbarea de ritm: în timpul secerișului nu este timp de odihnă în slujire… Slujirea ca formă de închinare.

Și mai văd cum treptat, partenerii noștri, cei care sunt parte din lucrarea Alfa Omega prin rugăciune și prin sprijin financiar, dar și mulți membri din bisericile cu care suntem în legătură sau pe care le vizităm ocazional, trec treptat de la accent pus pe nevoi financiare curente în biserică, afacere sau familie, la sprijin al lucrărilor de misiune, de extindere a Împărăției, de slujire în afara zidurilor bisericii, cum este și lucrarea de media creștină.

În urmă cu câteva zile, după ce a urmărit emisiunile aniversare difuzate pe canalul Alfa Omega TV legate de 20 de ani de slujire în media creștină și 8 ani de emisie neîntreruptă pe satelit, un prieten drag, pastor din Oradea, mi-a dat un telefon spunându-mi: Alte televiziuni au încercat să câștige ochii sau mintea telespectatorilor, voi ați câștigat inima poporului român”... Nu se putea o confirmare și o încurajare mai mare pentru mine și pentru echipa Alfa Omega în acest punct de bilanț și de trecere într-un nou sezon. A atinge prin televiziune inima unui popor, acolo unde este locul închinării în duh și adevăr…

“Dar vine ceasul și acum a și venit…”. Este începutul unui ultim seceriș, cel mai mare și cel mai neobișnuit pentru care niciun slujitor, nicio biserică, nicio organizație sau mișcare nu poate să-și asume un merit. Este lucrarea Lui.

Ca slujire prin media creștină vrem să fim pe mai departe „martor și parte” ai acestui seceriș.

Tudor Pețan
președinte Alfa Omega TV

http://alfaomega.tv

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: