ANUNTURI

SUNET DE RUSALII ÎN INIMA SALONTEI MARI

„Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Dumnezeu în Locaşul Lui cel Sfânt, lăudaţi-L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui! Lăudaţi-L pentru isprăvile Lui cele mari, lăudaţi-L, după mărimea Lui nemărginită! Lăudaţi-L cu sunet de trâmbiţă, lăudaţi-L cu lăuta şi harpa! Lăudaţi-L cu timpane şi cu jocuri, lăudaţi-L cântând cu instrumente cu corzi şi cu cavalul. Lăudaţi-L cu chimvale sunătoare, lăudaţi-L cu chimvale zăngănitoare! Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul!” (Psalmul 150)

 

tn800 de ani de istorie au marcat, anul acesta, sărbătoarea „Zilele salontane”. Atestat documentar pentru prima dată în anul 1214, micul târg de frontieră strălucește astăzi sub emblema „Municipiul Salonta” premiată recent la Gala Top Branduri din Bihor, prin titlul de excelență acordat primarului Török László pentru cele mai multe locuri de muncă generate prin eficiența investiţiilor atrase.

După ce sâmbătă, 7 iunie 2014, autoritățile au descoperit o placă comemorativă la Obeliscul izraelit ridicat în semn de omagiu pentru cinstirea memoriei victimelor Holocaustului, marcând astfel 70 de ani de la tragicul moment al deportării evreilor din Salonta și din Transilvania de Nord, în lagărul de la Auschwitz-Birkenau, Duminică, 8 iunie, de la ora 16:00, la Casa de cultură „Zilahy Lajos” din Salonta a avut loc Concertul de muzică creștină „Sunet de Rusalii în inima Salontei Mari” organizat spre slava Numelui de Dumnezeu – Tată Ceresc, Fiu Isus Hristos și Duh Sfânt.

Peste 200 de suflete au răspuns invitației gazdelor acestui eveniment deosebit organizat, în dragoste și unitate, de toți creștinii baptiști, români și maghiari, păstoriți de Florin Cociubei (Bisericile din Salonta și Mădăras), Mihai Cociubei (Bisericile din Avram Iancu, Ianoșda, Homorog, Ghiorac, Mărțihaz, Hidișelu de Sus) și Kovács Gyula (Biserica baptistă maghiară din Salonta). Concertul de muzică creștină, instrumentală și corală a făcut parte din programul manifestărilor culturale „Zilele Municipiului Salonta, Ediția 2014” și a cuprins, în premieră, piese muzicale interpretate la pian de elevii pregătiți de familia Anghelina și prof. Nick Negruțiu. Orchestra de mandoline a bisericilor din Salonta și Tinca (premiată de Executivul local cu cea mai înaltă distincție a orașului – „Medalia de Onoare a Municipiului Salonta”) a fost dirijată de Teofil Marișcaș și a interpretat, alături de corurile bisericilor română și maghiară, imnuri creștine emoționante care au oferit spectatorilor, prin vibrația divină a sunetelor și a versurilor, bucuria și pacea Pogorârii Duhului Sfânt. Cântările comune au fost coordonate de fr. Ionel Miheș, fr. Vasile Moisi, fr. Andrei Crețu, fr. Daniel Olcean (pian), fr. Daniel Marișcaș (trompetă), împreună cu frații maghiari.

Chemarea la darul mântuirii oferit tuturor oamenilor de Dumnezeu Tatăl prin jertfa biruitoare a Fiului Său, Domnul Isus Hristos, a fost proclamată prin puterea Cuvântului Sfintei Scripturi de către pastorul Alin Faur (Biserica din Sânmartin), Secretar al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste din Oradea și Satu Mare.

Primarul Salontei, ing.Török László a răspuns cu bucurie invitației creștinilor baptiști din zona de sud a județului Bihor, în mijlocul cărora, ne-a declarat edilul, „mă simt întotdeauna înconjurat de dragoste și susținere în rugăciune, așa cum stă bine unei familii de români și maghiari unită în călăuzirea Sfântului Duh și reprezentativă pentru Salonta prin faptele constructive, prin credință, dedicate lui Dumnezeu”.

Sorin Petrache

 

+ foto_.jpg: Elevii profesorului de pian Nick Negruțiu 1

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: