ANUNTURIStiriSTIRI MISIONARE

Pastorul Saeed Abedini a fost batut in spital. Franklin Graham a semnat petitia pentru eliberare

Evanghelistul Franklin Graham se roaga si a semnat petitia pentru eliberarea pastorului Saeed Abedini, a carui stare s-a deteriorat, a declarat Naghmeh Abedini, sotia pastorului incarcerat in Iran.

franklin-graham-orar-saeed-300x179„Saeed nu se simte bine. El a fost batut in spital unde fusese internat si s-a prabusit”, a scris Naghmeh pe pagina de facebook. In conformitate cu declaratia oficiala de pe site-ul web al Centrului American pentru Lege si Justitie (ACLJ), Saeed, 34 de ani, a fost „scos din spital si dus inapoi la inchisoarea Rajai Shahr. Transferul a fost facut fara nici o comunicare prealabila catre membrii familiei, surse anonime din Iran, confirmand faptul ca a fost batut in spital inainte de a reveni la inchisoare”.

Acesta veste este dezamagitoare. Familia noastra este profund intristata si vom continua sa ne rugam pentru Saeed, pentru siguranta si libertatea lui. Suntem recunoscatori ca atat de multi oameni din intreaga lume continua sa se roage pentru Saeed”, a declarat Naghmeh Abedini.

Nu este prima data cand familia Saeed primeste sprijin din partea unui evanghelist cunoscut. La 23 septembrie 2013, Billy Graham a scris o scrisoare catre presedintele Iranului, Hassan Rouhani, rugandu-l sa-l elibereze pe pastor din inchisoare.

In martie, pastorul Saeed a fost dus la spital in lanturi si batut de catre gardieni. Atunci i-a fost refuzat tratamentul medical si nu i s-au permis vizite din partea familiei. Situatia lui Saeed in spital s-a imbunatatit dupa ce comunitatea internationala a intervenit solicitand Iranului sa respecte drepturilor omului. I s-a permis familiei sa-l viziteze si a primit hrana si medicamente.

Intoarcerea lui fortata la inchisoare a produs un val de solidaritate umana, concretizata prin eforturi comune pentru a declansa eliberarea lui. Potrivit Centrului American pentru Lege si Justitie (ACLJ), aproape 260 de mii de oameni din intreaga lume au semnat deja petitia „Be Heard Project”, intr-un efort comun de a-l elibera.

Saeed, cetatean american, a fost arestat in iulie 2012 in timp ce lucra la proiectul unui orfelinat pentru copii, fiind acuzat de autoritatile islamice ca „reprezinta un pericol pentru securitatea nationala”.

Sursa: Acontecercristiano via afirmativ.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: