Stiri

Un popas în mijlocul triburilor din Uganda & Kenya

|| Dumnezeu iubește oamenii din Africa ||


Un popas în mijlocul triburilor din Uganda & Kenya

În 20 martie 2014 echipa Misiunii Speranța, a ajuns pe teritoriul continentului african, în statul Uganda, poposind pentru câteva zile în mijlocul pigmeilor din tribul Batwa.

Acești oameni au fost marginalizați și excluși de societate, teritoriul pe care îl locuiau ei fiind declarat rezervație naturală. Astfel, ei s-au retras într-o zonă izolată, majoritatea trăind sub cerul liber fără să beneficieze de protecția unui acoperiș.

Unii supraviețuiesc cultivând terenul, alții muncesc din greu spărgând piatra din munte, pe care o fac pietriș și apoi o vând celor de la oraș.

Condițiile de trai din acest colț de lume rupt de civilizație sunt departe de imaginația noastră. Puținele colibe care sunt ridicate răspund doar celor mai elementare cerințe, slujindu-le de adăpost pe timpul nopții sau când e vreme ploioasă.

Echipa misionară a întâlnit 3 femei care ne pot sluji drept exemplu de mulțumire și putere de sacrificiu, arătând că, indiferent de resursele de care dispunem, suntem datori să ne ajutăm semenii. (VEZI VIDEO)

Una dintre aceste femei sărmane a adoptat 8 copii orfani, pe care îi crește împreună cu cei 3 ai ei. Această femeie reprezintă un exemplu de credință în Dumnezeu, având în vedere faptul că nu are o locuință și trăiește cu cei 11 copii sub cerul liber.

Celelalte două femei au 5, respectiv 9 copii și sunt în aceeași situație. 

 

Misiunea Speranța dorește să aducă o rază de bucurie în viețile acestor femei și ale copiilor lor, dorind să înceapă să cumpere teren și să le construiască locuințe, cu convingerea că, răspunzând mai întâi problemelor existențiale ale oamenilor, aceștia pot cunoaște dragostea lui Dumnezeu pentru ei.

În același timp, vom continua să ne implicăm în a susține activitatea pastorului Benson în mijlocul tribului Batwa, pentru care, cu ajutorul lui Dumnezeu și al colaboratorilor misiunii, am construit o biserică.

 În cadrul aceste călătorii grupul de misiune și-a îndreptat atenția și spre Kenya, unde continuă lucrarea de răspândire a Cuvântului lui Dumnezeu în tribul Masai, trib care se remarcă prin practicile idolatre și păgâne. Echipa a ajuns în Kenya pregătită să ofere ajutoare constând în haine, alimente și rechizite.

Misiunea Speranța contribuie în a aduce o rază de civilizație și educație în acest univers obscur din punct de vedere social și religios.

Dorim să te motivăm să fii și tu parte din acestă lucrare! Roagă-te pentru Africa!

Fă o donație, sprijinind în acest mod lucrarea de ajutorare a acestor oameni lipsiți de adăpost.

Dumnezeu să te binecuvânteze!

1486582_663606493699417_1200606339_n

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: