ANUNTURI

Apel la rugaciune pentru Ucraina


ucraina-revolutieMarti, dupa un armistitiu fragil, Kievul, capitala Ucrainei s-a confruntat cu cel mai periculos val de violente si ciocniri intre protestatari si politie din luna noiembrie incoace. Protestatarii furiosi care l-au acuzat pe presedinte de ignorarea cererilor au inceput sa scoata afara unitatile de politie din cladirea Guvernului, lucru care a dus la ciocniri. Demonstrantii au folosit pietre si bombe artizanale in timp ce politia a raspuns cu petarde.

Coloane uriase de fum cauzate de anvelopele si vehiculele incendiate precum si de grenadele lacrimogene invaluie orasul si amintesc de o zona de razboi in care se aud explozii si strigatul “Glorie Ucrainei!” Politia a incercat sa stinga focul utilizand doua tunuri cu apa, dar protestatarii au raspuns aruncand cu sticle incendiare si oprind camioanele politiei pornite spre incendiu. Se relateaza ca cel putin 25 de oameni au fost ucisi si sute dintre ei au fost raniti de amebele parti ca urmare a ciocnirilor violente si a luptelor din jurul cladirii Parlamentului.

Spre seara, politia i-a impins pe protestatari in Piata Independentei cunoscuta si sub numele de Maidan. Politia a anuntat in difuzoare ca se pregateste o operatiune anti-terorista si ii indeamna pe protestatari sa paraseasca piata. Dupa miezul noptii oameni din toata Ucraina au venit sa apere Maidanul care a devenit centrul protestelor. Oamenii au aruncat cu pietre, bate si sticle incendiare timp de 10 ore si au reusit astfel sa salveze insula lor de libertate. Autostrazile spre Kiev au fost blocate si astfel traficul din oras a fost paralizat.

Valul de proteste s-a raspnadit rapid in multe regiuni din Ucraina unde demonstrantii au preluat controlul asupra administratiilor regionale, a institutiilor legale si a altor cladiri municipale pe care le-au inconjurat cu baricade impresionante.

--

Sediul Uniunii Baptiste din Ucraina aflat in Kiev si bisericile din Kiev sunt folosite pe post de infirmerii pentru cei raniti si pentru cei bolnavi. Medicii crestini lucreaza in schimburi si ii ajuta pe cei aflati in nevoi. Temandu-se pentru vietile lor, protestatarii raniti refuza sa accepte sa mearga la spitalele care si asa nu mai au suficiente locuri, preferand sa caute ajutor in alta parte. Uniunea Baptista din Ucraina a decis ca in caz de necesitate si in situatia in care nu mai este loc nici in biserici sa deschida usile pentru consultatii si tratamente pentru pacienti. Noi vedem acest lucru ca pe o oportunitate de a marturisi dragostea fata de Isus si fata de aproapele nostru.

Ucraina se afla la un punct de rascurce si realizam ca doar Dumnezeu poate ori varsarea de sange in tara. Va indemnam sa inaltati rugaciuni inaintea Domnului in aceste momente cruciale pentru viitorul Ucrainei. Fie ca Dumnezeu sa ajute ambele parti sa opreasca escaladarea violentelor si sa gaseasca o solutie prin negociere si reconciliere.

Pavel Unguryan – revistacrestinulazi.ro

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Asa a fost si la noi la Revolutie ,au murit femei si barbati ,tineri si copii.Pentru ca altii sa vina la putere si ciolan si tot noi suntem cei ce suferim mai departe ,iar ei cei de la putere se lafaie in lux si bani si se cearta intre ei ca ciorile .
    Pacat de acel sange curs nevinovat si de vieti curmate pentru cei care i-au instigat la viloenta si le-au promis ,promisiuni goale .Vai de ei, habar nu au ce ii asteapta ,o democratie si o libertate cu chinuri .
    Dumnezeu sa le dea pacea si linistea care si-o doresc si lor si celor din parlamentul nostru, ca suntem si noi romanii la un pas de revolutie si razboi civil .
    Trebuie sa rabdam si sa ne rugam pentru Pacea de pe intreg pamantul ,este nevoie.
    Satana isi face de cap pe acest pamant, dar Dumnezeu este Atotputernic si biruitor,in curand ii va zdrobii capul diavolului mai este putin si Domnul Pacii ne va elibera de cel rau ,credeti in Isus Hristos si pacea Lui ,faca-se voia Domnului .

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: