Articole de CraciunEDITORIALE

Cât de mare este Isus de această sărbătoare?

De obicei de sărbătoarea Naşterii Domnului ne-am obişnuit să-L aşezăm pe Isus într-un graj între paie, şi aşezat undeva într-un grajd sărăcăcios al Betleemului. Şi într-un fel aceste imagini au o bază biblică deoarece prezentă acel moment al naşterii lui Mesia. Însă de atunci au trecut atâtea sărbători ale zilei naşterii Sale. Şi acum în anul 2013 când serbezi naşterea Sa mă întreb oare cât de mare e pentru tine acest Isus?

nastereaPoate El să-ţi vorbească de această sărbătoare? Este El pentru tine Sărbătoritul (adevăratul motiv al sărbătorii tale)? Daca e… Cât de mare e? Cât de mult poate influenţa sărbătoare ta? Iţi poate schimba El planurile făcute chiar înainte de a începe anul care acum se scurge? Ce cuvânt are El în toată această sărbătoare? Este El în centrul ei? Cât de mult te interesează ce părerea are El de modul în care sărbătoreşti tu? Ai vrea să Îl ştii la sărbătoare împreună cu tine? Are El loc în casa ta?… Dacă da, atunci care e locul acela? L-ai lăsat undeva la uşă?… E tot în grajdul din Betleeem? Sau ca să îl aduci mai aproape L-ai pus doar într-o felicitare? Unde e El de aceste sărbători? Îţi poate El vorbi? Dacă e tot în staul, un copilaş nou născut atunci abia gângureşte, cum să îţi poată vorbi?

Cred ca e imperios necesar să înţelegi că de această sărbătoare trebuie să Îl priveşti altfel pe Isus? Cred că trebui să înţelegi că El nu e doar un pruncuşor, care nu se poate ajuta şi care depinde de hrana pe care i-o dă Maria sau care are nevoie de hăinuţele hangiului…

Ar trebui să-L percepi altfel pe Isus, şi anume ca:

1. Împăratul! (Mat. 2:2) Ştiai că El s-a născut Împărat?

2.Capetenia ta! (Mat. 2:6c)

3. Păstorul tău! (Mat. 2:6d)

Îl percepi tu aşa pe Domnul nostru Isus Hristos?

Aşa îţi doresc să-L ai pe Isus de aceste sărbători.

Caleb Nechifor

www.calebn.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: