EDITORIALE

Tu, cel mai neînsemnat dintre oameni

Adesea ne simţim nevrednici de Dumnezeu din cauza unor sentimente de vinovăţie, care nu ne lasă să mai avem parte de acea comuniune cu Creatorul sufletelor noastre. Destul de des ne simţim prea mici pentru lucrările mari pe care El le pune în faţa noastră, prea simpli pentru lucruri atât de complicate. Aşa că renunţăm şi ne continuăm traiul liniştit, deşi inima noastră tânjeşte după ceva mai mult. Este foarte bine să fim smeriţi şi să nu avem gânduri înalte despre noi, însă smerenia excesivă duce la delăsare spirituală. Sunt mulţi oameni care se cred atât de smeriţi încât au uitat să mai şi zâmbească. Au uitat să mai se bucure în Domnul, să renunţe la carapacea de pe spatele lor, ce îi apasă atât de greu. Ne gândim că cine suntem noi ca Dumnezeu să dorească să facă lucruri atât de mari prin nişte oameni care nu au prea văzut lumea. Însă… ESUFERINTA întotdeauna Şi-a desfăşurat lucrările Sale minunate prin oameni simpli, ca mine şi tine. Isus a fost dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa. Totuşi.. prin El suntem mântuiţi. Prin Cineva care a fost scuipat în faţă de către romani şi care a stat gol pe o cruce, care era considerată una dintre cele mai urâte şi penibile moduri de a muri. Moise a fost un om bâlbâit care se ascundea de egipteni într-o ţară străină. Dumnezeu l-a folosit ca să-I conducă poporul în Ţara Promisă. Rut.. o simplă văduvă moabită, ce culegea rămăşiţele spicelor din câmpurile bogatului Boaz, care s-a îndrăgostit de ea fiindcă a văzut în Rut ceva mai mult: cinste şi onoare. Ea a fost apoi bunica lui David.

Lista poate continua şi vă mai pot spune numeroase exemple din Biblie despre oameni simpli şi chiar proscrişi ai societăţii, care au devenit mai târziu instrumentele prin care Dumnezeu a lucrat în moduri extraordinare. Nu trebuie să te învârţi în cercuri înalte sau să fi văzut întreaga lume pentru a face lucruri mari pentru Dumnezeu. Mai degrabă trebuie să asculţi de îndemnurile Sale şi Tatăl te va conduce cu fiecare pas spre ceea ce El are pregătit pentru tine. Este de neimaginat ce lucruri extraordinare poate face El prin omul care Îi spune: „Sunt aici.” Dumnezeu are nevoie doar de inimi dispuse să-I facă voia. De restul se ocupă Tata.
Aşa că încetează a te mai considera un „nimic”, fiindcă nu este adevărat. Dumnezeu te iubeşte şi vrea să facă lucruri mari prin tine. Tu trebuie doar să te pui la dispoziţia Lui, să ai răbdare şi să semeni.. chiar şi cu lacrimi. Într-o zi vei secera cu cântări de veselie.
Scris de Milena Cismașiu – sursa:  intrebarileinimii.blogspot.ro

libraria biblii-pentru-toti

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise. Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul. Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313 +40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: