StiriSTIRI MISIONARE

Presedintele tarii Camerun vrea sa inchida toate Bisericile Penticostale

N'Gaoundere,_Cameroon_518_x_325Church service in Cameroon. Photo credit Elin B Flickr Creative Commons

Guvernul din Camerun a inchis aprox. 50 de biserici Penticostale, ale unei denominatii care nu este recunoscuta de guvernul din Camerun, dar intentia lor este sa inchida toate bisericile Penticostale (majoritatea populatiei este crestina in Camerun si se estimeaza aprox. 100 de biserici din cele 500 vor fi inchise in curand). Guvernul acuza bisericile Penticostale de a mima minuni si a-si omora cetateni din bisericile lor, de a fi galagiosi, si in acelasi timp. guvernul cere ca toate bisericile sa se inregistreze si aproba permituri si autorizeaza doar  Biserici Catolice, Presbyteriene, Baptiste, Musulmane si cateva alte biserici.

Unele dintre cazuri pentru care se ia o decizie atat de dura, e faptul ca unii enoriasi refuza tratament pentru anumite boli din cauza credintei lor, iar un caz citat a fost o fetita de 9 ani care a murit in timp ce pastorul se ruga pentru ea, zicand ca era demonizata. O femeie citata se plange ca toti copii ei au fugit de la Biserica Catolica la biserica Penticostala. Mai jos, raportul de la Christian Post:

Zeci de biserici penticostale au fost închise în Camerun, după ce autoritățile guvernamentale s-au sesizat privind presupuse „practici criminale” care ar avea loc în cadrul lăcașurilor de închinare. Photo on right www.cia.gov )

Președintele Paul Biya, aflat la putere din anul 1982, a ordonat luna trecută închiderea mai multor biserici penticostale, invocând motive de securitate publică.

„Vom elimina toți acei așa-ziși pastori creștini penticostali care se folosesc de numele lui Isus Christos pentru a mima miracole și a omorî cetățeni în bisericile lor. Și-au întins libertățile la maximum”, a spus Mbu Anthony Lang, un oficial guvernamental din Camerun, citat de BosNewsLife, în Christian Post.

Acuzațiile aduse la adresa celor câteva zeci de biserici (între care zece aflate chiar în capitala Yaounde) au inclus „șantaj”, „gălăgia nocturnă repetată” și „prozelitism”, a adăugat Ministrul Comunicațiilor Issa Tchiroma Bakary.

„Autoritățile administrative responsabile de păstrarea ordinii publice au fost nevoite să își asume responsabilitatea”, a mai spus Bakary într-o conferință de presă care a avut loc săptămâna trecută.

Sursele:

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. Domnul sa se indure de Camerun si sa trezeasca toate autoritatile la adevar prin Domnul Isus Amin.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: