A PLECAT LA DOMNULARTICOLUL ZILEI

Lucrurile se complică dar si lucruri noi. Pastorul Adrian Blaga avea la el aproximativ 5.000 de euro când a fost ucis

282872_489300977822738_572211707_nAdrian Traian Blaga nu avea motive să-şi ucidă copilul şi apoi să se sinucidă tocmai pe câmp în Aciua

Pe măură ce trece timpul de la moartea misterioasă a pastorului Adrian Traian Blaga şi a fiului său Timotei, pentru unii lucrurile se complică iar pentru alţi ies la iveală o serie de elemente noi care, cu siguranţă pot constitui piste de lucru utile anchetatorilor. 

Lt. col. (r) Ioan Coroian, jurnalist de investigaţie a făcut o a doua vizită la Bistriţa, acolo unde a discutat cu membri ai familiei, cunoscuţi şi cu alte persoane care au furnizat informaţii credem noi demne de luat în seamă. Prezentăm în cele ce urmează concluziile formulate succint de Ioan Coroian.TRANSPlimmbiblii-pentru-toti81

Familia şi cunoscuţii exclud varianta sinuciderii

Ipoteza crimei urmate de sinucidere este eronată din mai multe considerente. Soţia pastorului, colegi de muncă şi alţi membri ai familiei susţin că Adrian Blaga avea o viaţă de familie exemplară, iar copilul Timotei era ceva sacru. El iubea inclusiv copiii de la cele două case de copii pe care le coordona. Apropiaţii nici nu iau în calcul ipoteza care şi-a pus amprenta în mod defavorabil. Este o pată care va fi greu spălată de pe obrazul lor. Numai anchetatorii pot dovedi supoziţiile familiei.
Este mai mult decât plauzibilă supoziţia că este vorba despre un dublu asasinat în scop de jaf. Supoziţiile mele au temei. Discuţiile avute cu familia, dar şi cu persoane care lucrează la cele două case de copii aduc în atenţie publică faptul că Adrian Traian Blaga avea asupra sa o sumă importantă de bani la momentul uciderii. O bună parte a banilor ar fi provenit din împrumuturi repetate. Unele chiar recente. La momentul întâlnirii pastorului Blaga cu ucigaşi, victima putea avea asupra sa o sumă importantă.

--

Unele voci susţin că ar fi avut asupra sa echivalentul a aproape 5.000 de euro, sumă din care urma să plătească o serie de dări către stat, dar şi să facă alte plăţi. Din spusele cunoscuţilor şi colaboratorilor săi am aflat că mai mult 10.000 de lei erau bani împrumutaţi de la persoane fizice, până la primirea sumelor cuvenite din America. Existenţa banilor în borseta de care de regulă pastorul nu se despăţea pot reprezenta mobilul crimei în scop de jaf.

Supoziţia privind crima comisă în scop de jaf este susţinută şi de urmele care sunt şi acum pe bara din spate a transporterului în care au fost găsite trupurile neînsufleţite ale celor două victime. O privire atentă asupra urmelor de pe bara din spate a maşinii poate lansa semne de întrebare. Este posibil ca cele două urme să fie ale criminalilor sau cel puţin ale persoanelor care au introdus şi apoi scos cadavrele în şi din autospecială

Pastorul nu purta frânghie de tractat şi nici canistră în maşină
Pastorul nu purta în maşină frânghie de tractare, dar nici canistră pentru carburant. Este deci un semn de întrebare cu privire la apariţia lor alături de cadavre. Faptul că pastorul era legat de mâini, peste coate cu frânghia de tractare mă duce la concluzia că nu s-a legat el şi apoi să se fi sinucis.

--

Lovitura din ceafă putea conduce la ameţirea pastorului, dar cu siguranţă a fost aplicată înainte de a fi ucis. Nu pot crede că el s-a lovit cu ceva în ceafă a ameţit şi apoi şi-a introdus cuţitul în gât pentru a se sinucide.
Dacă pastorul ar fi dorit să se sinucidă nu înţeleg de ce ar fi incendiat autospeciala şi apoi să lase geamul întredeschis. Prin incendiere criminalii au căutat să-şi ascundă urmele, dar au greşit folosind motorină Dacă ar fi folosit benzină s-ar fi produs explozie care îi dădea de gol.
Şi pe mai departe susţin că cele două victime au fost ucise undeva în vecinătatea muncipiului Cluj Napoca, au fost lăsate în autospeciala care a fost condusă de unul dintre făptuitori. Un altul putea să conducă maşina care pe traseu a fost pe post de antemergător pentru a nu fi prinşi cu cadavre.
Un alt element demn de luat în seamă este declaraţa soţiei pastorului potrivit căreia el n-ar fi plecat din Bistriţa fără să-i fi dat telefon.

sursa: www.informatia-zilei.ro

totul1totul1

Pe Crestin Total – www.crestintotal.ro au aparut mai multe articole despre pastorul bistriţean ucis cu sânge rece, împreună cu fiul său. CLICK AICI

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura