A PLECAT LA DOMNULARTICOLUL ZILEI

Câteva date sigure. Ipoteza poliţiştilor în cazul pastorului din Bistrita

224x145Cu scopul de a afla noi date despre crima din Aciua, o echipă redacţională formată din lt.col.(r) Ioan Coroian, şi Vasile Nechita, a întreprins vineri şi sâmbătă, investigaţii în oraşul Bistriţa şi în satul Aciua, comuna Pomi.

În Bistriţa, cei doi au stat de vorbă cu persoane apropiate familiei pastorului, precum şi cu mulţi alţi localnici.

În urma discuţiilor purtate cu numeroase persoane, Ioan Coroian este în măsură să aducă clarificări şi să elimine mai multe ipoteze pe care le-a formulat iniţial.

Din păcate, cei mai mulţi ne-au rugat să nu le divulgăm numele.

Câteva date sigure

De la oameni apropiaţi familiei victimelor, am aflat că Adrian Blaga, omorât alături de fiul său pe un câmp din Aciua, comuna Pomi, este asistentul pastorului bisericii Calvary Chapel (pe care o frecventa alături de soţia sa) din Bistriţa şi administratorul asociaţiei de caritate Începuturi Noi. Această asociaţie oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de părinţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Luni seara, 5 august, Adrian Blaga, împreună cu fiul său Timotei, în vârstă de 9 ani, a plecat la cele două case de tip familial situate în cartierul Unirea din Bistriţa, unde se afla şi Atudosie Marin, administrator şi coleg al său (de circa şase ani). Blaga a mers acolo cu scopul de a-i înmâna salariul lui Atudosie Marin. Banii au fost scoşi de la bancomat, nu de la bancă.

Un localnic, Păcuraru Gheorghe, apropiat de al lui Marin, ne confirmă că în dimineaţa zilei de 6 august, Marin l-ar fi sunat pe Blaga, dar nu i-a răspuns. Atunci a sunat-o pe soţia lui Blaga, care a răspuns că ştia că soţul ei a dormit la casa de tip familial, aşa cum discutaseră seara între orele 21,30 şi 22,30. În jurul orei 23, după ce i-a achitat salariul, Adrian Blaga însoţit de copil a convenit că Marin va rămâne cu copiii, iar ei pleacă acasă să se culce.

După ce soţia lui Blaga a aflat că soţul ei nu i-a răspuns la telefonul lui Marin, a încercat şi ea să-l contacteze, constatând că telefoanele soţului şi al fiului sunt închise. Alarmată, a sunat pe la toţi cunoscuţii.

La pompa de benzină Rompetrol din Cluj-Napoca, cartierul Floreşti, pastorul a fost înregistrat de camerele de vederi alimentând canistra cu motorină.

Un telefon al victimelor a fost aruncat după ce au trecut de Zalău spre Satu Mare. Apoi au aruncat actele lui Blaga.

Caracterizarea victimelor

Potrivit rudeniilor, ”Blaga s-a înţeles bine cu oricine. Era un om sociabil. Doamne fereşte să-şi fi omorât copilul. Omul nu era de factura asta. El era tatăl şi mama copiilor orfani. Era în relaţii foarte bune cu soţia şi îşi însoţea copilul la orele de sport. Cât despre băiat, ne-au spus că era sociabil şi deosebit de inteligent.

O vecină a familiei victimelor, Rodovica Suci, ne-a spus că, deşi nu erau în relaţii apropiate, familia era foarte respectuoasă. Cei doi soţi se înţelegeau bine şi îşi iubeau copilul foarte mult, iar din apartamentele vecine nu s-au auzit certuri.

Soţia lui Trifan Vasile (patron de pensiune) ne-a spus că soţia lui Blaga nu a avut copil decât în urma unui tratament efectuat în acest scop. Mama îşi iubea mult copilul, căruia i-au lăsat păr lung ca la o fetiţă.

Contraargumente la ipoteza anchetatorilor

Potrivit celor apropiaţi victimelor, Blaga şi fiul său nu aveau motiv să meargă în Satu Mare. Pastorul nu avea intenţia să facă o tabără de copii în comuna Pomi (aşa cum s-a scris în unele ziare) şi de altfel nu ar fi căutat teren noaptea.

Atât apropiaţii victimelor, cât şi Marin Atudosie, ne-au spus că pastorul nu avea canistră în maşină.

Faţă de ipoteza anchetatorilor, potrivit cărora ar fi vorba de o crimă urmată de sinucidere, majoritatea celor cu care am stat de vorbă sunt revoltaţi. Ei spun că e un fel de a da vina pe mort.

Cei apropiaţi familiei, punând la îndoială această ipoteză, ne-au spus: ”Tu te legi, tu te tai, apoi dai foc maşinii…” Reluând pe scurt şirul evenimentelor: ”1. Lovit în cap, 2. Imobilizat pentru transport, 3. Tăiat gâtul, 4. Dat foc la maşină. În această stare poţi să- dai foc la maşină?”, se întreabă ei retoric. ”Din o mie de ipoteze, asta (cu crima şi sinuciderea – n.n.) este a o mie una”.

Ipoteza lt.col.(r) Ioan Coroian: crimă dublă comisă în scop de jaf

În urma investigaţiilor descrise, am ajuns la concluzia că este vorba de crimă dublă comisă în scop de jaf. Concluzia se bazează pe următoarele ipoteze. Criminalii, care se cunoşteau cu victimele, ştiau că Blaga are bani asupra sa. Ei l-au urmărit din timp. Criminalii l-au contactat pe Blaga deîndată ce el şi fiul au părăsit casele de copii îndreptându-se spre casă (ora 23). (De exemplu, i-au propus să-i remorcheze de la Cluj). După ce Blaga a alimentat canistra cu motorină, s-au îndreptat spre Satu Mare. Cel puţin unul dintre criminali este sătmărean care cunoaşte zona comunei Pomi.

Crimele se puteau comite concomitent în orice moment după alimentarea cu motorină, dar nu înainte de a ajunge în Zalău. Aşa se explică faptul că după Zalău au aruncat telefonul şi actele victimelor.

Fiul (Timotei) a murit primul, însă Blaga a mai supravieţuit până la incendierea maşinii. Aşadar, au fost cel puţin doi criminali în momentul comiterii faptei.

Propuneri

Le propun anchetatorilor să amprenteze suspecţii şi anturajele lor. S-ar putea ca unii dintre ei să nu se afle în baza de date a poliţiei.

Ar fi necesară şi verificarea camerelor de luat vederi de pe ruta Cluj-Dej-Ardusat-Aciua, în eventualitatea că unii dintre criminali puteau să meargă cu o altă maşină şi să arunce actele la ieşirea din Zalău (pentru derutare).

sursa: www.informatia-zilei.ro

tot

Pe Crestin Total – www.crestintotal.ro au aparut mai multe articole despre pastorul bistriţean ucis cu sânge rece, împreună cu fiul său. CLICK AICI

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

  1. in sfarsit un articol scris bine,deci primul pas spre adevar e facut.ma bucur din inima ca au terminat cu aluzii ca bietul adrian ar fi omorat copilul.cu aceasta minciuna adrian blaga era ucis inca o data si inca o data ,redati linistea tuturor cetatenilor cautand adevaratii criminali.cand ai veti gasi o sa am din nou incredere

  2. La El care-i totul si descoperit ii va da la suprafata si pe adevaratii criminali ,pentru ca El nu-si lasa Numele batjocorit !

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: