Stiri

Germania prima tara care introduce “al treilea sex” pe certificatele de nastere

Germania va deveni, in noiembrie, prima tara din Europa care introduce pe certificatele de nastere o a treia optiune pentru sexul copilului, cel “nedeterminat”, relateaza Spiegel Online.

ajutor-stat-nastereParintii vor avea astfel trei casute in care sa bifeze: masculin, feminin si casuta goala, incepand cu 1 noiembrie.

Schimbarea in legislatie le permite astfel parintilor sa isi lase copiii sa isi aleaga singuri genul mai tarziu in viata, sau sa ramana in afara acestei clasificari pentru restul vietii.

Germania este prima tara europeana care ia aceasta decizie, Spiegel comentand faptul ca Uniunea Europeana, care incearca sa coordoneze eforturile anti-discriminare in randul statelor membre, a ramas in urma in aceasta chestiune.

Ziarul Suddeutsche Zeitung din Munchen considera aceasta schimbare o “revolutie legislativa”. Nu este inca stabilit cum va influenta aceasta schimbare alte documente personale, precum pasaport. Exista propunerea ca a treia optiune in acest caz sa fie litera “X”.

--

Legea a trecut in luna mai, insa abia acum a fost facuta publica, la sase saptamani dupa ce Australia a devenit prima tara din lume care a introdus astfel de schimbari legislative. In Australia, pe toate doecumentele de identificare cetatenii pot alege o a treia categorie.

In afara de Germania, Finlanda este singura tara membru UE care a facut progrese semnificative in acest sens, insa nu exista deocamdata o legislatie.

sursa: www.hotnews.ro

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: