EDITORIALE

Cum să ne îmbrăcăm (la modă) pentru Împărăție?

Pastorul Ștefan Iluțan le-a vorbit astăzi credincioșilor despre cum să se îmbrace „la modă” pentru Împărăția lui Dumnezeu. El a avut ca text de pornire Matei9:9-17, și a remarcat că până în secolul trecut a existat o bază comună de norme nescrise de la care oamenii nu deviau. Așa erau coaserea unui petic de material nou la o haină veche sau vinul nou în burdufuri vechi. „În lumea spirituală se ține cont și mai și de ordinea naturală și de funcționalitatea lucrurilor. Astăzi lucrurile s-au schimbat. Nu mai avem locuri în care să nu coborâm și lucruri pe care să nu le facem. Fiecare are adevărul lui, măsura lui.”

Ce trebuie să știm despre îmbrăcămintea spirituală?

„Haina bună acoperă lucrurile care nu trebuie văzute. Sunt însă lucruri care strică și rup haina”, a spus pastorul. Dintre aceste „molii” ale haineiCine e modelul spirituale el a amintit păcatul, alegerile greșite și alegerile greșite repetate. El a amintit exemplul fiului risipitor care a ales greșit și s-a întors acasă în zdrențe și pe cel a îndrăcitului din cimitirul din Gadara, care a ajuns în acea situație în urma unui șir de alegeri greșite. După întoarcerea acasă fiul risipitor a primit o haină nouă, iar fostul îndrăcit a primit haine și s-a liniștit, putând sta la picioarele Domnului.

Ștefan Iluțan a continuat cu opțiunile pe care le au creștinii atunci când li se rupe haina. Prima dintre ele este aceea de a se convinge pe sine că nu este nicio problemă, așa cum a făcut Saul în fața lui Samuel sau evreii în fața Domnului Isus. A doua opțiune este peticirea hainei, dar aceasta consumă multă energie și îl seacă de puteri pe temerar. Acești oameni încearcă să acopere golurile din haina spirituală cu o formă de evlavie. „Aceștia știu că nu fac bine și încearcă să mai facă niște fapte bune . Dar nu poți trăi în fire și să-ți peticești viața cu bucăți de duh. Duhul și firea nu pot coexista în aceeași îmbrăcăminte spirituală.”A treia opțiune este îmbrăcarea hainei celei noi. „Lasă-L pe Cristos să-ți schimbe haina. … El nu a venit să ne îmbunătățească viața, ci s-o schimbe”, a spus Iluțan.

Dintre beneficiile vieții noi, în haina nouă, Ștefan Iluțan a menționat armonia pe care o are posesorul lor. „În omul cel nou, fiecare lucru își are locul și timpul lui. Cine trăiește și cu lumea și cu Duhul este în conflict interior.” Al doilea lucru menționat a fost baza curată pentru acțiuni. „De ce faci ceea ce faci? Faci fapte bune ca să acoperi goluri. … Tot ce sunt și sper să devin are ca punct de plecare ce a făcut El pentru mine. Trăiesc o viață nouă nu ca să primesc o haină nouă, ci pentru că am primit o haină nouă.”

Ștefan Iluțan și-a încheiat mesajul citând Apocalipsa 3:4: „Ai câteva nume care nu și-au mânjit hainele. Ei vor umbla împreună cu Mine îmbrăcați în alb fiindcă sunt vrednici.”

sursa: providentaoradea.ro

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise. Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul. Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313 +40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: