ULTIMELE STIRI

FOTO: Serbările Cireşarii Drăgăneasa, Prahova

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


Drăgăneasa e un sat din vestul Prahovei. La granița cu Dâmbovița. E locul unde a erupt prima sondă din România. În 1885. Are cca 1300 de locuitori, din care 25% sunt rromi. Rromi rudari, nevorbitori de rromani. Săraci. Producători de mături, coșuri de răchită sau linguri de lemn. Culegători de fructe de pădure.

Este singurul sat dintre Băicoi și Predeal care are o biserică evanghelică cu statut juridic! Biserică de români. Rromii nu s-au pocăit decât vreo 10.
La 9 fix Diogene venise cu cortul. La 10 au ajuns și tinerii lui Piky. Patru ore a durat montatul! La 17 au ajuns canapelele și sonorizarea. Florin Voicu le-a adus din Plopeni. Lucian State a venit din Cămpina să regleze sunetul. La 18,30 în cortul de 25 m erau cca 50 de inși. „Hristos, nu ne lăsa să ne facem de râs!”. Frații din Bărbulești n-au ajuns. Probleme cu mașina. Cine face misiune cunoaște. 30 de minute de așteptare. Ce să cânți cu mp3-uri. Așteptare cu folos. Mașinile încep să curgă. Târg auto…
Începem. Cortul e plin. Poate 300 de persoane. Majoritatea tineri. „Aleluia!” O mulțime de localnici stau în drum. Rușinea. N-au învins-o. Ortodocși, creștini după Evanghelie, penticostali, baptiști, adventiști își întind mâna! Dumnezeu e Unul. Biserica la fel. Din peste 10 localități au sosit. Bărbuleștiul cântă. Din toți plămânii. Tina din Arad cântă și ea. O voce superbă. Onisim ne motivează la rugăciune. Apoi, predică Darius Filimon. „Numărat, numărat”. Nicolae Geantă face chemare: „De ce spun oamenii lui Hristos ?”. Lacrimi, legăminte noi. Trei tineri pășesc în față. O femeie ce a căzut se rededică. E ora 22. Când a trecut așa repede?
Am mâncat la Biserica Izbânda. Mulțumim fratelui Rodinel pentru cumpărături. Și lui Marin din Boldești că a făcut grătarul. Mulțumim surorilor pentru slujire. Mulțumim celor 10 tineri pentru montarea cortului. Faceți treabă bună și la 35 de grade! Mulțumim titi Coșereanu pentru electricitate. A înșirat 200 m de cabluri. Mulțumim Florin Voicu pentru ajutor, pentru sonorizare. Mulțumim Biță pentru că ai tuns iarba de pe teren. Ai venit din Valencia în concediu și noi te-am pus la treabă. Mulțumim Marius Drăgoescu pentru cabluri.
E miezul nopții. Mâine dimineață mergem la Bărbulești. Întoarcem vizita. Seara, de la 19,00, vă așteptăm la cort. La Serbările Cireșarii Prahova.
 
Nicolae Geantă, Onisim Botezatu & Darius Filimon

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (25799 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: