EDITORIALE

Ce este dragostea?

“Acum dar, rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” Ce este dragostea? “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.”

Unii din termenii folosiți în Noul Testament pentru noțiunea de dragoste sunt “agape” și ”fileo”. Agape exprimă natura lui Dumnezeu, iubirea Acestuia față de Fiul Său și voia Domnului cu privire la felul în care copiii Lui să ajungă să iubească. Fileo, celălalt termen utilizat pentru dragoste, exprimă o afecțiune (frățescă, prietenească, naturală) mai sensibilă dar nu mai sensibilă decât Agape!

cupluDragostea Agape este o dovadă. Domnul nostru Isus Hristos este dovada dragostei lui Dumnezeu față de noi, toți oamenii de pe întreg pământul. Dumnezeu Și-a trimis singurul Fiu pentru ca să Își dea viața pentru noi cei păcătoși.

Romani 5:8 “Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi.”

Dragostea Agape este rezultatul nașterii din Dumnezeu “…căci dragostea este de la Dumnezeu. Și oricine iubește este născut din Dumnezeu.” Atunci când avem în noi această dragoste din Dumnezeu, păzim poruncile Lui și prin aceasta lumea știe că noi Îl cunoaștem pe Dumnezeu și suntem din Dumnezeu.

Dragostea Agape este un efect. Una din manifestările roadei Duhului Sfânt este dragostea.

Galateni 5:22: “Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare…”

Odată ce această roadă a Duhului este în noi, bunătatea este următoarea calitate care stă în caracterul unui creștin. În locul unei firi răzbunătoare și neînduplecate, Dumnezeu ne dă prin Duhul Sfânt o trăsătură nouă, desprinsă din Însuși caracterul Său divin, și anume bunătatea.

Prin dragoste și bunătate, căutând folosul altora și nu al nostru, mulți din jur pot fi aduși la mântuire (1 Corinteni10:33).

Dragostea care vine din Dumnezeu aduce totodată și unitate în Biserică, între cei credincioși, între copiii Lui. Prin această unitate a dragostei suntem și o lumină pentru cei din jur.

Dragostea Agape înseamnă și dăruire. Dăruire în tot ceea ce facem noi în primul rând în fața lui Dumnezeu, pentru slava și glorificarea Numelui Său, dar și dăruire pentru cei din jurul nostru, dăruire pentru cei care nu Îl cunosc pe Dumnezeu, pentru a-i aduce la cunoștința adevărului.

Lăsăm noi această dragoste să fie văzută în viețile noastre?

Bianca Bortiș
Biserica Poarta Cerului Timisoara
________________________
www.facebook.com/BisericaPoartaCerului

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: