EDITORIALE

Visele lui Dumnezeu

Cu siguranţă vă întrebaţi: Dumnezeu are vise? Cred că da. Poate nu în acel fel în care noi percem asta, dar atunci când vorbim despre vise ca despre dorinţe, aşteptări şi aspiraţii, atunci da, cred că Dumnezeu are astfel de vise.
Asemeni unui tata care doreşte ca copiii lui să reuşească tot ce şi-au propus în viaţă şi care doreşte pentru ei tot ce e mai bun, la fel şi Dumnezeu îşi doreşte ca noi, copiii Lui, să ne atingem la maxim potenţialul pus de El în noi. El doreşte să ne împlinim deplin scopul pentru care am fost creaţi pentru că ştie că asta ne va împlini cu adevărat şi ne va face fericiţi.. El doreşte să trăim vieţi din belşug. Scopul venirii, al trăirii, al morţii şi al învierii Domnului Isus Cristos a fost ca noi să trăim vieţi pline de biruinţă.
Îmi place să mă gândesc lavise toate acestea ca fiind nu numai voia Lui, ci şi visele Lui pentru noi şi îmi doresc ca visele Lui să se împlinească, să devină realitate. Aşa cum îmi doresc ca visele mele să se împlinească, tot aşa îmi doresc ca şi ale Lui să se împlinească. Cred că visele noastre sunt de fapt ale Lui. El le-a pus acolo înlăuntrul nostru: în mintea şi în inima noastră. Desigur, vorbim despre acele dorinţe şi vise care sunt în concordanţă cu Cuvântul şi voia Lui, despre acele lucruri care urmăresc binele nostru şi al
altora.
V-aţi gândit la asta vreodată? Oare ce-şi doreşte Dumnezeu în dreptul nostru? Ştiu că noi avem dorinţe, aşteptări şi chiar pretenţii de la El, dar El de la noi?
El a hotărât ziua naşterii noastre pe acest pământ şi ştie când se va termina viaţa aceasta. El ne-a creat cu un scop. El are un plan pentru viaţa noastră. El are o viziune. Voia Lui, sau cu alte cuvinte dorinţa Lui, implică mântuirea, sfinţirea şi desăvârşirea noastră. Voia Lui implică vestirea Evangheliei până la marginile pământului, vindecare şi restaurare. Voia Lui e să ne împlinim fiecare funcţia de mădular în trupul lui Cristos – biserica. Pilda talanţilor şi a ispravnicului credincios din Biblie ne arată dorinţa lui Dumnezeu vizavi de slujirea noastră. Nu cred că ne dorim niciunul dintre noi ca în ceruri Dumnezeu să ne spună că a vrut mai mult pentru noi şi de la noi, dar noi nu am făcut asta, fie că nu am cunoscut voia Lui, fie din teamă sau din orice alt motiv.
Lucruri şi oameni, lucrări mici sau mari, cu privire la toate Dumnezeu are o voie a Lui, o dorinţă, un vis. Tot ce trebuie să facem e să ne dorim să cunoaştem voia Lui şi să ne dorim din toată inima s-o împlinim. Atunci El ne va da viziuni şi vise care poartă în ele voia Lui şi tot El ne va da şi puterea şi resursele ca ele să prindă viaţă şi să fie împlinite deplin.

Mihaela Țărmure
Biserica Poarta Cerului Timișoara
____________________________
www.facebook.com/BisericaPoartaCerului

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: