EDITORIALE

ROAGA-TE SI CITESTE BIBLIA!

224942_181695875291235_100003524714698_272571_297013985_nPentru ca Domnul Isus stia ca dupa plecarea Sa, ucenicii vor mai avea întrebari si multe lucruri despre care au învatat, dar pe care înca n-au reusit sa le înteleaga, Le-a promis un Mângaietor, care sa-i ajute si sa fie cu ei todeauna. Duhul Sfânt avea sa le lumineze mintea, pentru ca ei sa înteleaga tot ceea ce Domnul Isus îi învatase.

     Pentru a întelege voia lui Dumnezeu si noi avem nevoie de un translator, care sa traduca pe întelesul nostru cuvintele pe care le citim din Sfânta Scriptura. Desi avem Biblia, pentru care suntem multumitori lui Dumnezeu, sunt situatii în care ne confruntam cu întrebari la care n-am putea gasi raspunsul fara ajutorul si lumina pe care ne-o da Dumnezeu prin calauzirea Duhului Sfânt. Se poate însa sa avem si situatii amuzante în care raspunsul sa fie greu de gasit: Cred ca ati auzit de acel batrân predicator care a anuntat ca urmeaza sa vorbeasca despre Lameh si sotiile sale. Pentru a citi pasajul Scripturii care prezinta viata lui Lameh, predicatorul a deschis Biblia la cartea Genezei, a anuntat textul si a început sa citeasca: „Lameh si-a luat doua neveste; numele uneia era Ada, iar numele celeilalte era Tila.” Pentru ca textul de pe pagina de pe care citea s-a terminat, predicatorul a dat pagina sa poata continua citirea. N-a observat însa ca din greseala a dat doua file ce erau lipite si a continuat citirea: „aceasta era împartita în camarute si tencuita cu smoala pe dinauntru si pe dinafara.. având treisute de coti în lungime, cinzeci de coti în latime si treizeci de coti în înaltime!” Pentru ca nu pricepea sensul cuvintelor care le-a citit, predicatorul a dat foile Bibliei înapoi si iarasi înainte, apoi a soptit: „citesc aceasta Biblie de la vârsata de noua ani, dar cu toate acestea întâlnesc uneori lucruri greu de înteles si de crezut!”
     Pentru ca si noi am ajuns în situatii în care n-am înteles anumite pasaje ale Scripturii, decât atunci când a venit cineva care ne-a prezentat întreg tabloul pasajului pe care îl citeam, este nevoie ca înainte de a citi Cuvântul lui Dumnezeu, sa ne rugam todeauna ca Duhul Sfânt sa ne lumineze pentru ca sa-l si putem pricepe.

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: