EDITORIALE

Nu te teme, crede numai …

Paul-Negrut-16-MaiPastorul Paul Negruț a ales în prima seară de evanghelizare istoria lui Iair, așa cum este prezentată în Marcu 5:21-43.Pastorul Negruț a spus că de obicei, credincioșii abordează evanghelizarea în două moduri: se roagă pentru cei dragi, iar apoi îi învită la biserică pentru a fi expuși mesajului Evangheliei. Din experiența de viață a multor creștini se observă că deseori cei dragi să nu vină sau să nu mai vină la biserică. În credincios iau naștere apăsarea, dezamăgirea și tendința de a nu-I mai chema la biserică.

Celor care se confruntă cu asemenea situații, pastorul Paul Negruț le-a recomandat să Îl cheme pe Dumnezeu la ei acasă, așa cum a făcut și Iair. Pastorul a spus că Iair nu era între oamenii interesați de mesajul Domnului Isus. Făcea parte dintre oamenii care credeau că se descurcă fără Dumnezeu, religiozitatea fiindu-I suficientă.

Primul pas pentru a-L aduce pe Dumnezeu acasă este înțelegerea și conștientizarea faptului că e nevoie de El acasă. Când Iair este în impas, el înțelege că acasă la el nu e nimeni care să aibă răspuns la problema morții. Așa s-a dus în rugăciune înaintea lui Isus și L-a chemat la el acasă. Iair I-a spus Domnului direct problem ape care o avea. Nu a spus o rugăciunea care să sune frumos și evlavios. A stat înaintea Lui și I-a spus chinul vieții Lui. „Când înțelegem că El este stăpânul nostru, trebuie să înțelegem și nevoia de a-L chema în casa noastră”, a spus pastorul. El a remarcat tărăgănarea domnului Isus în rezolvarea problemei, acesta oprindu-se să vindece o femeie care avea o hemoragie veche. Iar în timpul „pierdut” de Isus cu femeia aceea fiica lui Iair moare. „Când Iair a venit în rugăciune la Isus, fiica lui încă trăia. Când și-a terminat rugăciunea, era deja moartă. Și nouă ni se întâmplă să strigăm către Dumnezeu cu toată inima, iar lucrurile, în loc să se îndrepte, merg tot mia rău. În aceste condiții i-a spus Domnul Isus: nu te teme, crede numai.” Pastorul Paul Negruț i-a sfătuit pe cei prezenți să încredințeze totul în mâna lui Dumnezeu. El i-a avertizat însă că uneori, când pornesc pe calea lui Dumnezeu, toate forțele iadului se vor pune în funcțiune pentru a-I opri. „Când te întorci la Dumnezeu, așează-ți toată viața în mâinile Lui pentru că oricât s-ar strădui cel rău, Dumnezeu este Dumnezeu, iar Cristos este Cristosul mântuirii noastre. Să ne punem încrederea în Dumnezeu pentru că El are ultimul cuvânt”, a spus Paul Negruț.

El a continuat observând că Iair a plecat împreună cu Isus, chiar dacă a auzit clar vestea cumplită. Pastorul a îndemnat participanții să-L lase pe Isus să lucreze cum vrea El în casele lor. „Când Cristos intră în casele noastre, să nu încercăm să ascundem ceva de El pentru că în fața Lui totul este gol și descoperit. Când Isus vine, scoate afară toate lucrurile care fac „zarvă” – gelozia, nervii, mania, egoismul, dragostea de bani …”

După acest moment de curățenie, Domnul Isus i-a adus împreună pe părinți pentru că El aduce unitatea, îi adună pe toți laolaltă. Abia acum este momentul când El aduce viață, schimbă moartea în viață și iadul în cer.

„Totul a început cu rugăciunea unui om”, a încheiat Paul Negruț, îndemnând participanții să îndrăznească să se roage.

sursa: providentaoradea.ro

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: