ARTICOLUL ZILEIStiriSTIRI MISIONARE

Ţară comunistă, printre cele mai mari exportatoare de Biblii

28._ar_comunist_printre_cele_mai_mari_exportatoare_de_biblii_400Două treimi din cele 12 milioane de Biblii editate în China în anul 2012 s-au vândut în afara graniţelor ţării, deoarece pe teritoriul ei se pot distribui doar „bisericilor oficiale”.

Puterea Chinei în ceea ce priveşte comerţul nu are limite, dovadă fiind faptul că a devenit una dintre cele mai mari ţări exportatoare de Biblii, activitate aproape inexistentă în trecut, rezervată doar bisericilor controlate de regimul comunist.

Editura responsabilă de tipărirea Bibliilor, este capabilă să producă 18 milioane de exemplare pe an, în 90 de limbi, însă doar o treime va fi pentru cetăţenii chinezi. Această treime va fi distribuită în exclusivitate în cele 55.000 de biserici oficiale.Din reţeaua de distribuţie lipsesc lăcaşurile de cult, aparţinând protestanţilor şi catolicii care nu vor să se supună Bisericii Patriotice. Aceasta a fost infiinţată în anul 1957 de Mao, pentru a putea controla catolicismul prin regimul său, notează protestantedigital.com.

La ora actuală în China sunt 67 milioane de creştini, ceea ce reprezintă 5 % din populaţie, iar din aceştia, 12 milioane sunt catolici. Deşi în ultimii ani se pare că persecuţia religioasă nu mai este aşa aprigă, încă mai sunt preoţi şi laici în închisori, ca urmare a apărării libertăţii religioase.

sursa:www.semneletimpului.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: