EDITORIALE

Tanarul crestin si viata la maxim

Mereu mi-am pus intrebarea:”Tanarul crestin isi poate trai viata la maxim?”intrebare
M-am confruntat cu intrebarea asta ceva vreme, pana i-am gasit rostul spun eu.
Observ de o buna perioada de timp din discutiile cu unii credinciosi o ingradire in ceea ce priveste viata spirituala si un set de reguli gen „Nu ai voie, e pacat!”

Sunt un simplu tanar din biserica, dar oare imi pot trai viata la maxim?
Ce inseamna pentru mine viata la maxim?
In Evanghelia dupa Ioan 10:10, Domnul Isus face o afirmatie interesanta, spunand ca a venit sa dea viata oilor  Sale,  si sa o dea din belusug, sau la maxim.
Cred ca atunci cand eram in planul creatiei a Lui Dumnezeu, El a vazut si nevoile acestei creatii si mai cred ca in structura lui, omul, a fost creat sa tanjeasca dupa vise, sa aiba o viziune cu privire la viata sau sa creeze ceva nou.E normal sa dam viata daca am primit viata, si e normal sa ne traim viata daca am primit-o.
Unii spun ca viata la maxim depinde de circumstante, altii de coincidenta, insa eu tind sa cred ca depinde de alegerea ofertelor pe care fiecare le facem inaintea celor 2 poli, oferta lumii si oferta Lui Dumnezeu.Viata la maxim poate fi experimentata din doua puncte de vedere, unul din ele fiind din perspectiva lumeasca, iar celalat din perspectiva Lui Dumnezeu.
Adevarata viata la maxim nu consta in a avea o viata usoara, plina de beneficii materiale sau o viata fara grji traind in puf, din contra adevarata viata la maxim din perspectiva Bibliei consta in fi legat de Dumnezeu, a te increde in El cand te aflii in prapastie si sa fii sigur ca El iti va purta de grija in modul in care numai El stie indiferent de circumstantele prin care treci.Cu alte cuvinte viata la maxim din perspectiva Bibliei nu poate fi traita daca golul din inimile noastre nu este umplut cu prezenta Lui Dumnezeu.
Viata la maxim din perspectiva lumii aduce rispia si despartire de Dumnezeu, in timp ce viata la maxim din perspectiva Lui Dumnezeu aduce experiente noi, marcante si eternitate cu Hristos.
Fiecare dintre noi este chemat la a trai propria viata la intensitate maxima neconditionati de circumstante, ci singurul impuls sa fie libertatea pe care Hristos a adus-o in vietile noastre si promisiunea intr-o buna zi vom mosteni cerul impreuna cu El.Pana atunci haideti sa ne traim viata la maxim…la maxim cu Hristos!

Articol scris de Costel Alexandru pentru CrestinTotal.ro

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

2 Comments

 1. Cand am citit titlul articolului ma gandeam ce ar putea contine ..
  .o apologie a libertatilor in numele tineretii ? , dimpotriva articolul este interesant ,mi-a placut .

 2. Daca viata la maxim este viata din belsug, atunci Dumnezeu o da. Cui o da? Celui care o cere si o primeste! Dar ce cerem noi?
  Viata din belsug este viata Domnului Isus. Cand intelegem ce inseamna sa traiasca Domnul Isus in noi abia atunci intelegem viata din belsug. Ce inseamna practic viata Domnului Isus? Caracterul Lui? Daca se vede in noi caracterul Lui, oamenii Il vad pe Domnul Isus in noi. Acest lucru este cel mai greu. Noi vorbim mult, dar cate din vorbele noastre sunt vorbele Domnului Isus? Cata bunatate, rabdare, pace, dragoste, smerenie, blandete, bucurie, intelegere, credinciosie, stapanire de sine, discernamant spiritual, cunostinta de Domnul, evlavie, harnicie etc., se vede in noi?
  Eu cred ca viata din belsug, sau daca vreti viata la maxim, este ceea ce face Dumnezeu in viata celui ce I se dă Lui in intregime. Nu cred ca este ceea ce face omul. Dar rugaciunea si Cuvantul ne descopera viata din belsug.
  Fiti binecuvantati,
  ana
  anatatarandras.com

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: