EDITORIALE

De ce să aştept?

 Pentru că asta vrea Dumnezeu. El nu doreşte ca inima ta să fie frântă de la atâtea relaţii eşuate, El nu vrea ca tu să suferi pentru fiecare persoană care ţi-a făcut inima să-ţi bată mai puternic. Pentru că El tânjeşte să-ţi scrie povestea de dragoste, dacă tu vei vrea asta. Dumnezeu nu poate face un lucru dacă tu nu-I dai voie să-l facă. El ştie cine este persoana cu care te vei căsători într-o zi. Ea umblă pe acest pământ, respiră acelaşi aer ca şi tine şi într-o zi o vei întâlni. Dacă tu acum te comporţi cu necredincioşie faţă de această persoană, ce te face să crezi că vei deveni credincios după căsătorie? Ori dacă nu crezi că Dumnezeu are pe cineva special pregătit pentru tine, asta înseamnă că tu nu te poţi încrede în Dumnezeu, iar aici ar trebui să-ţi pui mai multe semne de întrebare dacă tu Îl cunoşti într-adevăr pe Dumnezeul Universului.
Privesc în jurul meu şi văd foarte multă deziluzie printre persoanele necăsătorite. Cu toţii par a fi într-o fugă după o relaţie, fiecare încearcă să atragă atenţia asupra lui prin toate mijloacele pentru a se face remarcat şi a face pe cineva să se îndrăgostească de el. Iar Dumnezeu ne spune să ne păstrăm calmul pentru că El lucrează pentru noi, dar noi suntem prea nerăbdători să ne scăpăm de singurătate.

El ne spune: „Mai ai multe lucruri de învăţat cu privire la căsnicie.”, iar tu Îi răspunzi: „Nu, vreau totul acum!”, iar Dumnezeu te va lăsa să faci după cum vrei tu. Şi apoi te vei trezi într-o căsnicie care nu-I va aduce Lui glorie, şi nici ţie bucurie. Şi totul pentru că n-ai aşteptat…
Dumnezeu are un plan pentru viaţa ta. Dacă El doreşte ca tu să te căsătoreşti într-o zi, Autorul dragostei adevărate este perfect credincios să hotărască persoana de care tu te vei îndrăgosti într-o zi. Dumnezeu vrea, mai mult ca orice să-Şi arate gloria în viaţa ta. Nu vrea ca tu să fii neapărat întotdeauna fericit. Trebuie să şi suferi. El însă va folosi perioada aşteptării tale numai pentru binele tău. Te va învăţa multe lecţii preţioase, care nu pot fi învăţate decât cu lacrimi. Nu putem preţui cu adevărat ceva până nu vedem adevărata valoare a acelui lucru. Iar El vrea să ne înveţe adevărata valore a căsniciei prin aşteptare.

De ce să umblăm ca nişte rătăciţi peste tot, căutând „dragostea adevărată” când ştim că El va aduce la momentul potrivit în viaţa noastră persoana alături de care ne vom petrece restul vieţii noastre? De ce să nu aşteptăm acea persoană, căutând ca în acea perioadă de singurătate din viaţa noastră să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, să învăţăm multe alte lucruri folositoare? Dragostea este îndelung răbdătoare, ne spune Pavel în 1 Corinteni 13. Cum ne putem demonstra dragostea pentru viitorul soţ sau viitoarea soţie dacă nu aşteptându-l/o cu o îndelungă răbdare? Nimeni nu a fost vreodată dezamăgit fiindcă L-a lăsat pe Dumnezeu să îi scrie povestea de dragoste pentru că El le dă ce e mai bun acelora care lasă alegerea în seama Lui. Nu ştiu care sunt greşelile din trecutul tău, nu ştiu de câte ori ai avut inima frântă, dar am să îţi spun ceva: Există speranţă pentru povestea de dragoste! Dumnezeu poate să pregătească pe cineva pentru tine, dar tu eşti dispus să te pregăteşti pentru acea persoană?
Dragostea adevărată aşteaptă şi se păstrează curată fizic, emoţional şi psihic.

Scris de Milena Cismașiu – intrebarileinimii.blogspot.ro

anigif-400x110

Banner sbro.ro /

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: