EDITORIALE

În căutarea timpului pierdut

timpTimpul este o forță irezistibilă care calcă sub tăvălugul lui tot ceea ce îi iese în cale. Nimeni nu-l poate evita, nimeni nu i se poate împotrivi. Mai nou există oameni care cred că printr-un uplifting, sau prin operații estetice ar putea să câștige ceva în lupta lor cu timpul, dar nu fac decât să se înșele singuri. Timpul se duce, trece peste noi toți și în fața lui totul strigă: neputință. Și totuși, există în Scriptură o promisiune a lui Dumnezeu, care ne încurajează pe toți cei ce în lupta cu timpul ne recunoaștem înfrângerea, pe toți cei care am vrea să ne întoarcem înapoi spre a corecta ceea ce a fost rău și spre a îndrepta tot ceea ce timpul a lăsat strâmb în urma noastră.

Nu, timpul nu poate fi dat înapoi, dar Dumnezeu ne poate da înapoi ceea ce noi am lăsat pradă jafului și risipei în timp: ”vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele Arbeh, Ielec, Hasil şi Gazam, oştirea Mea cea mare pe care am trimis-o împotriva voastră.” (Ioel 2:25). Este o mare promisiune a lui Dumnezeu și ea nu trebuie neglijată de niciunul din noi. El, cel ce este stăpân al timpului, se angajează să ne ajute să recuperăm marile noastre pierderi prin compensații spirituale greu de cântărit omenește.

Condiția pe care o pune Dumnezeu este pocăința și trăirea unei vieți de dedicare față de El. „Dar chiar acum, zice Domnul, întoarceţi-vă la Mine cu toată inima, cu post, cu plânset şi bocet!” (Ioel 2:12) Apoi în următoarele versete ni se arată ce fel de trăire așteaptă Dumnezeu de la cei ce, frustrați în lupta lor cu timpul, ar dori să poată recupera prin ajutorul lui Dumnezeu anii pierduți și risipiți în păcat.

Acum la început de an, când facem bilanțul trăirii noastre, avem această minunată promisiune a lui Dumnezeu și cred e important să o vedem împlinită în viața noastră. De aceea e important să ne apropiem de Domnul cu pocăință și cu dedicare așteptând ca să vedem în viața noastră belșugul binecuvântărilor promise, care poate aduce în viața noastră nespus mai mult decât am pierdut, poate aduce nu ani, ci veșnicie fericită cu El.

Articol scris de NELU FILIP sursa: resursecrestine.ro

 

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: