EDITORIALE

Iubesc Romania – de Florin Ianovici

De ce iubim RomaniaIn 2 ianuarie 1915, Albert Einstein scria unui coleg elvetian, Edgar Meyer, urmatoarele: ,,De ce imi scrii: ,,Dumnezeu ar trebui sa pedepseasca poporul”? Nu am relatii apropiate nici cu unul, nici cu altul.” Dumnezeu si poporul nu pot fi separate. Cine iubeste pe Dumnezeu va iubi si poporul, va iubi si tara in care s-a nascut.  Nu vorbesc de o iubire festivista sau demagogica si nici de una sentimentala, lipsita de realism ci de o iubire profunda nascuta din imbratisarea crucii lui Hristos.

Sarea e pentru pamant si lumina pentru lume, adica si pentru pamantul romanesc si lumea Romaniei. Iubesc Romania cu inima celui ce nu asteapta nimic de la oameni pentru ca a primit totul de la Dumnezeu. Iubesc Romania cu inima celui ce alege sa planga inaintea lui Hristos nu inaintea oamenilor. Iubesc Romania cu inima celui ce alearga ca pamantul romanesc sa fie patria lui Hristos.Nu pot fi jignit, nu pot fi umilit, nu regret ca sunt roman, nu vreau sa emigrez. E bine ca sunt cu Dumnezeu.

Nu ma tem ca voi muri de foame, nu voi iesi in strada sa protestez, nu voi arunca cu noroi in politicieni si nu voi face reclama pentru nimeni pentru ca Hristos e Lumina mea. Nu invinovatesc pe nimeni pentru ca ochii mei sunt indreptati spre rautatile si greselile mele.Nu ma voi lauda cu Miorita si nici cu Luceafarul desi voi asculta Rapsodia romana si Balada lui Ciprian Porumbescu. Nu voi cauta motive sa iubesc Romania laudand sarmalele sau micii. E suficient ca sunt crestin, ca il iubesc pe Hristos si biblia pentru a iubi Romania.

La multi ani Romania!
La multi ani romani!
Dumnezeu sa ne ajute!

Scris de Florin Ianovici – nicolaegeanta.blogspot.ro

   

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: