ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Rugăciunea la en-gross

“Rugaţi-vă pentru lucrătorii din bisericile X”, “rugaţi-vă pentru misionarii din Zonalul Y”, “rugaţi-vă pentru tinerii şi adolescenţii din judeţul Z” – sunt câteva motive de rugăciune pe care le-am primit prin e-mail.
“Rugaţi-vă pentru un frate care are o problemă foarte gravă”, “rugaţi-vă pentru fiica unei surori din biserică; are săptămâna viitoare o situaţie de depăşit”, “rugaţi-vă pentru o problemă din familia mea”, “ rugaţi-vă pentru nişte prieteni; o soră din biserică” – sunt motive scrise pe biletele ce uneori ne ajung la amvon.

“Doamne, iartă-mă pentru tot ceea ce am făptuit cu gândul, cu vorba, cu fapta” – e rugăciunea de seară a unor bătrâni. Şi, nu numai a lor. “Te rugăm Tată, să completezi Tu ce lipseşte rugăciunilor noastre” – mi-a fost dat să aud într-o duminică seara, în plină biserică.

Motive de rugăciune care (sincer) sunt superficiale! Pentru că la Dumnezeu, când venim în mijlocire sau cu cereri, trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Rugăciunea nu e un raft de mărfuri en-gros. Nu cerem binecuvântare la metru. Aşa, grosso-modo. La general. Rugăciunea e en-detail, luăm bucată cu bucată, fir cu fir, şi prezentăm Domnului problemele pe nume. Cum să ne rugăm pentru nişte “lucrători” (sau misionari) al căror nume nu e pomenit? (Apoi, care sunt lucrătorii, căci în via Domnului Hristos nu e nimeni şomer. Şi, fiecare biserică are lucrători). Cum să ne rugăm pentru o problemă a sorei X, când nu ştim cauza, nici cine e solicitanta? Şi de ce oare nu s-a identificat, are ceva de ascuns? E drept, Dumnezeu ne cunoaşte toate păcatele, dar El doreşte să ne cerem iertare pentru fiecare viciu! Vrea să audă că ne pare rău! E adevărat, Duhul Sfânt mijloceşte pentru noi (cu “suspine negrăite” – Romani 8:26), dar nu (cred că) se roagă pentru ceva ce nu i-am comunicat. Nu se roagă Duhul Sfânt în locul nostru, aşa cum nu se poate ca cineva să mânânce pentru noi, iar noi să fim sătui! Mărturisirea e individuală.

Confruntat cu situaţii precum cele menţionate, Duhul lui Dumnezeu m-a luminat în privinţa rezultatelor noastre slabe : rugăciunea la en-gross, va avea răspunsuri la en-gross! La aşa cereri, aşa răspunsuri. La aşa stăruinţă, aşa binecuvântări. Avem rezultate modeste, pentru că ne rugăm modest. Formalismul va fi răsplătit cu formalism.

“Bisericile mor sau se nasc odată cu noi”, spunea Vladimir Pustan. Respiră prin rugăciunile noastre.

Fă Biserica să trăiască!

Articol scris de: Nicolae GEANTĂ – nicolaegeanta.blogspot.ro

 

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: