ANUNTURIStiri

Cine sunt cei de la Ellel Ministries?

1. Stăm de vorbă cu David Moza, directorul naţional al Ellel Ministries. Ce este Ellel Ministries, de câţi ani funcţionează, care este scopul?

Ellel Ministries este o organizaţie misionară creştină non-denominaţională, cu viziunea de a oferi resurse şi de a echipa Biserica, primindu-i bine pe oameni, învăţându-i despre Împărăţia lui Dumnezeu şi vindecându-i pe cei care au nevoie de vindecare (Luca 9:11).

Ellel Ministries are peste 25 de ani de activitate, fiind fondată în 1986, în nord-estul Angliei, ca o slujire de ucenicizare şi vindecare. Până în 2012, această lucrare s-a răspândit în peste 20 de ţări, iar studenţii pregătiţi de Ellel Ministries slujesc în cele peste 40 de ţări din fiecare continent.

Scopul Ellel Ministries este ca ucenicizarea şi vindecarea să fie practicate în bisericile locale, sub o acoperire spirituală şi sub o autoritate locală. Ellel Ministries a fost înfiinţată pentru a sluji bisericilor locale. Isus Şi-a încurajat ucenicii să se roage: „vie Împărăţia Ta… precum în cer aşa şi pe pământ”, iar noi credem că El ne încurajează şi astăzi să ne rugăm la fel. Dumnezeu se bucură să vadă autoritatea Împărăţiei Sale instaurată în vieţile noastre şi să ne vadă trăind în prezenţa şi puterea Duhului Sfânt. Astfel, noi devenim ucenici şi putem intra în destinul pe care El ni l-a pregătit pentru noi. Dorim să vedem comunităţi creştine care să se ridice în puterea Domnului şi să facă lucrările Împărăţiei, pe măsură ce sunt vindecaţi şi eliberaţi.

2. Ce aduce nou lucrarea Ellel Ministries?

--

Aceasta slujire este bazată în totalitate pe Biblie, deci în acest sens nu aduce nimic nou. Totuşi, noi căutăm să aplicăm principiile de ucenicizare şi vindecare ale Noului Testament, care au fost folosite în Biserica Primară, şi care nu se mai folosesc în multe locuri.

3. Daţi-ne câteva exemple de miracole întâmplate?

Miracolele sunt intervenţii supranaturale, ele se petrec oriunde lucrează Dumnezeu, şi doar El este sursa oricărei minuni. Când oamenii s-au acordat pe frecvenţa lui Dumnezeu şi s-au supus voii Lui am văzut că s-au întâmplat minuni.

--

În Australia o femeie a căzut de pe o stâncă şi din această cauză a ajuns invalidă, având coloana vertebrală fracturată în mai multe locuri. Ea a fost complet vindecată în faţa unei audienţe de medici. Puteţi citi povestea ei în cartea Lynda. În Anglia, o femeie a avut nişte probleme mintale atât de grave încât medicii au spus ca va trebui să-şi petreacă restul vieţii în spital. Medicii (care nu erau credincioşi) au recunoscut că ea a fost complet vindecată. Puteţi citi povestea ei în cartea Sarah.

Sunt nenumărate alte exemple. Prin Directorul Regional al Europei Centrale şi de Est s-au întâmplat, de sute de ori, în Numele lui Isus, vindecări fizice pentru cei care aveau dureri de spate, de umeri, gât şi picioare etc. Cupluri care nu au putut avea copii în urma rugăciunii au reuşit să conceapă copii. Mulţi alţii au fost vindecaţi de depresie, frici, respingere, gânduri de sinucidere etc. Dar acesta este doar unul dintre cei peste 30 de directori ai Ellel Ministries, în afară de membrii echipei şi cei asociaţi. Sunt atât de multe miracole, că nu le ţinem socoteala.

Noi nu căutăm minuni de dragul minunilor şi în general nu le facem publicitate. Este mai important ca în toate lucrurile Dumnezeu să fie glorificat.

De asemenea, au fost oameni care s-au întors la Cristos în întâlnirile noastre publice. Doar Directorul pentru Europa Centrala şi de Est a condus peste 200 de oameni la mântuire, la evenimentele publice. Din nou, noi nu ţinem o evidenţa a cifrelor.

4. Cui se adresează şcolile Ellel?

Şcolile Ellel se adresează atât celor care vor să fie slujitori prin rugăciune, cât şi pastorilor, diaconilor, liderilor de grupe de casă, tuturor celor ce au poziţii de responsabilitate în biserică. Astfel că avem participanţi ocazionali sau oficiali. Participanţii oficiali au nevoie de recomandare pastorală. 

Şcolile noastre se adresează credincioşilor maturi, care se află într-o supunere dumnezeiască faţă de conducerea bisericii lor şi care sunt recomandaţi de către liderii lor ca fiind potriviţi pentru a fi instruiţi în slujirea prin rugăciune. Avem şi alte evenimente, seminarii şi conferinţe care sunt deschise pentru toţi.

5. De ce nu este o lucrare integrată la nivel general in biserică?

Această slujire există pentru a sluji biserica locală. În multe ţări din lume, liderii bisericilor locale invită echipe Ellel Ministries pentru pregătirea credincioşilor în biserici în vederea slujirii prin rugăciune sau îşi trimit membri din biserică la şcolile sau seminarile noastre. În aceste biserici slujirea este deplin integrată. Totuşi, multe biserici nu văd nevoia de a aduce vindecare membrilor considerând că această lucrare a Împărăţiei nu este necesară şi nu ne primesc.

Ellel Ministries nu este o biserică. Noi ne aşteptăm ca toţi membrii Ellel Ministries să fie dedicaţi şi membri activi într-o biserică locală din zona lor.

6. Care sunt bisericile cu care aveţi parteneriate?

Bisericile cu care avem parteneriate sunt cele care au văzut schimbare în vieţile oamenilor care au aplicat principiile Împărăţiei într-un mod practic şi vizibil.

7. Cine vă contestă?

Suntem contestaţi de bisericile dispensaţionaliste care cred că darurile Duhului (inclusiv vindecarea, profeţia, înţelepciunea etc.) au încetat şi nu ar mai trebui folosite azi de biserică. Ele îşi bazează credinţa pe 1 Corinteni 13:9-10. Noi credem că darurile vor înceta la a doua venire a lui Cristos, la care se face referire în versetul 12 din acelaşi capitol, când îl vom vedea pe Isus faţa în faţă. Aşadar, noi continuăm şi să învăţăm despre aceste daruri şi să le folosim, cu rezultate care aduc slavă lui Dumnezeu.

De asemenea, suntem contestaţi şi de către bisericile tradiţionale, care pun mai mult accent pe tradiţiile şi ritualurile lor religioase, decât pe o relaţie practică cu Duhul Sfânt.

Se întâmplă de asemenea ca în multe ţări să fim contestaţi şi sprijiniţi în acelaşi timp de biserici individuale din aceeaşi denominaţie, în funcţie de opinia pastorului sau a preotului respectiv. De exemplu, in Slovacia, jumătate dintre cei care participă la şcolile noastre sunt romano-catolici, şi suntem recomandaţi de anumiţi preoţi catolici, dar alţi romano-catolici ne resping pentru că suntem văzuţi, într-un mod greşit, ca fiind protestanţi (în loc de non-denominaţionali).

8. Teologia voastră este diferită?

Ellel Ministries este membră a Alianţei Evanghelice şi subscriem la declaraţia de credinţă şi la teologia Alianţei Evanghelice din toată lumea. Nu avem o altă teologie. Toată învăţătura este puternic bazată pe Scriptură.

9. Care sunt beneficiile celor ce aleg Ellel Ministries?

Punerea în practică a Evangheliei Împărăţiei. Dumnezeu nu ne-a chemat să fim teoreticieni ci să aplicăm principiile biblice în viaţa de zi cu zi. Credincioşii pot primi vindecare si restaurare în duh, suflet şi trup, şi pot fi echipaţi pentru a sluji altora în biserica locală astfel încât Trupul lui Cristos să fie sănătos şi eficient pentru mântuirea oamenilor. De asemenea, credincioşii pot fi chemaţi în mod specific de către Dumnezeu pentru a sluji în aceasta lucrare, ca asociaţi sau lucrători cu normă întreagă. Ei nu numai ca au parte de vindecare şi restaurare, dar cunosc şi bucuria de a urma chemarea şi destinul lui Dumnezeu pentru viaţa lor.

10. Care sunt planurile voastre pentru anii ce vin?

În ţările din Centrul şi Estul Europei mergem doar acolo unde suntem invitaţi. Preferăm ca invitaţiile să vină de la grupuri de biserici care se află in unitate. Pe urmă ne rugăm pentru invitaţiile primite şi răspundem după cum suntem călăuziţi. În mod normal liderii Ellel se întâlnesc cu liderii bisericii pentru a aranja un seminar introductiv de slujire prin rugăciune de 6 zile. Acest eveniment poate să conducă la o Şcoală Modulară lunară. De asemenea avem şcoli lunare în Oradea şi Bucureşti. Acestea vor continua până când Dumnezeu ne arată că trebuie să se oprească ori să se mute în altă parte.

Ellel Ministries NU invită sau constrânge oamenii să li se alăture.

  •          Noi existăm ca să slujim Trupului lui Cristos, Bisericii locale.

Ellel Ministries NU încurajează oamenii să îşi părăsească Biserica.

  •          Noi îi învăţăm ucenicizarea în contextul Bisericii locale, Evrei 10:25.

Ellel Ministries NU încurajează oamenii să-i critice pe liderii Bisericii.

  •          Noi îi învăţăm că toată slujirea trebuie să aibă loc sub o autoritate corectă, 1 Tesaloniceni 5:12-13.

Ellel Ministries NU pune nici o revelaţie umană mai presus de autoritatea Bibliei.

  •          Noi îi învăţăm pe oameni că Biblia deţine toate cheile spirituale pentru vindecare şi restaurare, Evrei 4:12.

Ellel Ministries NU profită de persoanele vulnerabile din punct de vedere emoţional.

  •          Noi căutăm să le slujim având compasiunea lui Isus, Marcu 6:34.

Ellel Ministries NU se concentrează pe demonologie.

  •          Noi ne concentrăm pe Împărăţia lui Dumnezeu şi pe rezultatul prezenţei Sale, Matei 10:7-8.

Ellel Ministries NU crede şi NU îi învaţă pe oameni că eliberarea este singura cale spre vindecare.

  •          Noi îi învăţăm că eliberarea poate fi, câteodată, necesară pentru vindecare, Matei 4:24, 8:16.

Ellel Ministries NU crede şi NU îi învaţă pe oameni că un creştin poate fi posedat de demoni.

  •          Noi îi învăţăm pe oameni că pot fi eliberaţi de rău, Matei 6:13.

Ellel Ministries NU practică şi NU îi învaţă pe oameni exorcismul.

  •          Exorcismul este un ritual pe care nu-l găsim în Biblie.

Ellel Ministries NU încurajează manifestările demonice.

  •          Noi urmăm exemplul lui Isus, Marcu 1:25, Luca 4:41.

Ellel Ministries NU cere bani pentru slujirea de rugăciune personală.

  •          Noi am primit slujirea fără bani şi o dăm fără bani, Matei 10:8b.

Ellel Ministries este membră a Alianţei Evanghelice şi subscrie la Declaraţia de Credinţă a Alianţei Evanghelice.

Mai multe detalii despre lucrarea Ellel Ministries şi despre evenimentele care vor avea loc în luniile următoare le puteţi citi accesând ellelromania.ro

sursa: mediacbee.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura